Comeback topkickbokser Giorgio Petrosyan op 30 april - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Comeback topkickbokser Giorgio Petrosyan op 30 april

Comeback topkickbokser Giorgio Petrosyan op 30 april

Topkickbokser Giorgio Petrosyan maakt rentree op 30 april

Zes maanden na de KO-nederlaag met de Thaise superster Superbon Banchamek komt Giorgio Petrosyan, een van de meest gedecoreerde Kickboxers aller tijden, aanstaande zaterdag 30 april weer in actie bij Allianz Cloud in zijn thuisstad Milaan.

Het evenement heet “Petrosyan Mania” en wordt gepromoot door de broer van Giorgio, Armen, ISKA en WKU Kickboxing World Champion (wereldwijd beschikbaar op live-now.com vanaf 18.00 uur CET). “The doctor” zal het opnemen tegen de Turkse vechter uit Parijs Fatih Aydin, een atleet met internationale ervaring (ook in het boksen) die ook in het legendarische Lumpinee Stadium heeft gevochten.

Kaakblessure

Het handelsmerk van Aydin zijn de krachtige hoekstoten op de kin, een goede testmatch voor de “doctor” na de kaakblessure die hij tegen Superbon opliep. Het gala omvat ook nog 15 andere prof-wedstrijden (11 internationals) en zal ook een sociaal evenement zijn, met de aangekondigde aanwezigheid van verschillende Italiaanse zangers, tv-sterren en sporters, waaronder de voetbalman Mario Balotelli, een oude vriend van Giorgio Petrosyian (gaat verder onder video).

Er zijn 14 K1-regels, 1 MMA en 1 muay thai gevechten met volledige regels. In het co-main event in een – 72 KG K1-wedstrijd zal de Armeense Arman Hambaryan, voormalig Kunlun-vechter en meerdere malen wereldkampioen, het opnemen tegen de Oekraïense Igor Kozak. Die vier keer Italiaans kampioen en 22 jaar (hij is 30) in Napels woont, ondanks de aanstaande strijd, is hij zeer actief om humanitaire hulp in te zamelen voor zijn geboortestad in Oekraïne.

K-1 wedstrijden

Een ander K1-gevecht zal op 73 KG zijn met de voormalige GLORY-vechter en professionele bokser Hysni Beqiri uit Zwitserland en Claudio Ivaldi uit Genua, een man met ervaring in de Italiaanse topevenementen als Yokkao en Thai Boxe Mania.

Het enige vrouwelijke gevecht op het event is in K1 op 51 KG. Een van de grootste vrouwelijke Italiaanse vechters aller tijden, Silvia La Notte, neemt het op tegen het jonge muay thai-talent Joana Kiptiu uit Albanië. “Little devil” heeft in totaal 15 wereld- en Europese titels in muay thai, kickboksen, savate en amateurboksen.

MMA-gevecht

De broers Petrosyan hebben 2 andere atleten uit hun geboorteland Armenië getekend voor het evenement. Dus we zullen Zhora Akopyan, voormalig Muay Thai Junior Wereldkampioen, zien strijden in de K1, -72 KG divisie tegen de Italiaanse Daniele Iodice. De laatste Armeniër zal vechten in de enige MMA-wedstrijd van het event.

Sargis Vardanyan (6-1 met 4 KO’s) en in de – 70 KG-divisie zal hij het opnemen tegen de Italiaan Francesco Moricca (9-6-1 met 2 KO’s) die onlangs is ondertekend door de Poolse promotie. KSW. Eindelijk zal het Petrosyan Team ook in actie komen met 4 professionele vechters en 2 van hen, Andrea Festa Fabrizio Ruggiero, zullen proberen Italiaans kampioen te worden in K1.

Bijdrage door Guido Colombo

Bekijk ook

Heftig! Woeste fans slaan MMA-vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Heftig! Fans slaan vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Srikant Sekhar, die naar verluidt werd aangevallen door de Afghaanse vechter Abdul Azim Badakshi en diens fans afgelopen vrijdag is zwaar gewond geraakt.

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel'

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! ‘100 wedstrijden teveel’

Er was hevige controverse toen de 24-jarige vrouwelijke MMA-vechter Momoko Yamazaki werd gematcht tegen het 12-jarige meisje Momo Shimizu.

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw's comeback op 6 juli? 'Zo doe je dat'

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw’s comeback op 6 juli? ‘Zo doe je dat’

Buakaw Banchamek maakt een comeback.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page