Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Comeback: Ex-GLORY kickbokser Danyo Ilunga vs Fred Sikking

Comeback: Ex-GLORY kickbokser Danyo Ilunga vs Fred Sikking

Comeback: Ex-GLORY kickbokser Danyo Ilunga vs Fred Sikking

Voormalig GLORY-veteraan Danyo Ilunga kondigde dinsdag zijn terugkeer aan.

Ilunga vocht bij GLORY Kickboxing maar werd door de organisatie aan de kant gezet, nadat hij in december 2018 een kickboks wedstrijd vocht tegen James McSweeney in Duitsland, Ilunga had daar geen toestemming voor gevraagd.

Via social media kondigde Ilunga aan terug te keren tegen de ervaren Nederlandse vechter Fred Sikking. De wedstrijd staat gepland op het Steko’s Fight Night-evenement van 19 juni in Duitsland.

Harde knokkers

De laatste partij die Ilunga vocht bij GLORY was in augustus 2018 tijdens GLORY 56 Denver tegen Artem Vakhitov. Ilunga verloor de partij maar er werd flink geprotesteerd tegen de in veler ogen controversiële beslissing.

ZIE OOK >> Danyo Ilunga aan de kant gezet door GLORY Kickboxing

Sikking vocht in zijn laatste partij tegen Perry Reichling tijdens het WFL gala wat 17 februari dit jaar plaatsvond in Almere, Sikking verloor na een harde strijd. Ilunga en Sikking zijn bekenden van elkaar zo trainden zij samen bij VOS Gym in Amsterdam.

Bekijk ook

Cedric Doumbe: ‘Ik sla Murthel Groenhart knock-out’

Afgelopen week maakte GLORY Kickboxing bekend dat Cedric Doumbe en Murthel Groenhart elkaar wederom zullen treffen.

Rico Verhoeven: ‘Klaar of niet, ik kom er aan’

Het aftellen is begonnen voor wat het grootste gevecht in de vaderlandse kickboks geschiedenis wordt genoemd, Rico vs Badr.

Roel Mannaart verdedigt K-1 Kickboks wereldtitel in Japan

Vandaag maakte de K-1 WGP organisatie in Japan bekend, dat regerend K-1 zwaargewicht kampioen Roel Mannaart zijn titel zal verdedigen tegen de Engelsman Chris Bradford.