Beladen gevecht krijgt onverwachte wending! Tavares zegt af: Khbabez zegt 'JA'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Beladen gevecht krijgt onverwachte wending! Tavares zegt af: Khbabez zegt ‘JA’

Beladen gevecht krijgt onverwachte wending! Tavares zegt af: Khbabez zegt ‘JA’

Beladen gevecht krijgt bizarre wending: Tavares zegt af, Khbabez zegt 'JA'

Luis Tavares maakte vanavond duidelijk niet te willen vechten tegen de Russische Glory Kampioen Artem Vakhitov. De afgelopen week was het gevecht al beladen en omgeven met geruchten.

Vanavond werd duidelijk dat Tavares niet de ring in zal gaan tegen Vakhitov op 19 maart in Hasselt, België. Als last minute vervanger stapt Tarik Khbabez in. Tavares schrijft onder andere; ,,De ontwikkelingen in de wereld, de laatste dagen, hebben me doen beseffen dat ik me niet prettig voel om mijn strijd tegen Artem Vakhitov voort te zetten.”

Insiders beweren dat Glory niet blij is met de beslissing van Tavares, die een statement afgeeft door niet tegen Vakhitov te willen vechten. ,,De organisatie zelf is vrij te bepalen wie er vecht ongeacht uit welk land deze komt”, zegt een van de bronnen, die zegt dat Glory politiek niet wil mengen met sport.

Beladen gevecht

,,Een zeer beladen wedstrijd, mede door mijn persoonlijke betrokkenheid, aangezien Artem de enige vechter is die mij ooit op tko heeft verslagen”, schreef Tavares verder, die negen jaar heeft gewacht op een rematch met de Rus. Wat Khbabez betreft deze staat bekend als een harde vechter. Zo stond hij al eens tegenover Glory kampioen Rico Verhoeven.

Het gevecht tussen Vakhitov en Khbabez zal niet op lichtzwaargewicht zijn, maar catchweight. Dit houdt in dat het niet om de titel zal gaan. Voor Khbabez zal dit niet veel uitmaken, de vechter pur sang zal alles geven volgens zijn trainer-coach Maik Polanen; ,,We zijn er klaar voor ook al is het last minute”, zegt Polanen.

Bekijk ook

'Dombo!' Bo Nickal pakt in 52 seconden UFC-contract | video

‘Dombo!’ Bo Nickal pakt in 52 seconden UFC-contract | video

Het heeft Nickal misschien twee pogingen gekost

Alison Vicent bruut knock-out geslagen door Divan Santos

Fail! Vechter faked blessure en wordt knock-out geslagen

Santos sloeg Vicente slechts 86 seconden in de tweede ronde plat.

Jake Paul voor 100 miljoen aangeklaagd door bokspromotor! ‘Leugens verspreidt’

Paul was op de hoogte dat de beweringen hem duur te staan konden komen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page