Badr Hari (37) kan nog steeds Glory kampioen worden: 'Leeftijd zegt niets' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Badr Hari (37) kan nog steeds Glory kampioen worden: 'Leeftijd zegt niets'

Badr Hari (37) kan nog steeds Glory kampioen worden: 'Leeftijd zegt niets'

Badr Hari vecht zaterdag een rematch uit met de man die hem vorig jaar KO trapte, Arek Wrzosek. Als Badr weer verliest is de kans op een titel ver weg, wint hij dan maakt hij zeker nog kans.

De oud-trainer van Badr en kickbokspionier Thom Harinck, is van mening dat zijn oud protégee (37) het nog in huis heeft om kampioen te worden. ,,,,Leeftijd zegt niet zoveel. Branko Cikatić werd op zijn 38ste de eerste K1-wereldkampioen", zegt Harinck.

,,Zolang je een redelijk leven leidt dus niet te veel snoept en zuipt kan je het prima aan. En mentaal word je juist sterker.” Harinck is ook kritisch want van de zes wedstrijden die Badr onder de Glory vlag vocht won hij er geen een. ,,Als hij wéér verliest, kan hij echt niet doorgaan met zijn grote praatjes", meent Harinck.

Slordigheden voorkomen

Volgens Harinck is de Pool Wrzosek in de basis geen partij voor de Marokkaanse topvechter. Wrzosek kreeg Badr knock-out met een hoge trap tegen diens hoofd. Een slordigheid die in principe niet voor mag komen, omdat Badr de wedstrijd domineerde. ,,,,Dat mag je zeker op die leeftijd niet meer gebeuren."

Volgens Harinck moet Badr zaterdag zakelijk vechten en geen show opvoeren. ,,Ik vind het een grove fout dat Badr alleen maar voor de KO gaat", zegt Harinck. ,,Hij kan beter zakelijk vechten dan trek je de wedstrijd naar je toe. " Harinck zegt dat een trainer Badr daar op zou moeten wijzen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws