Home / Nieuws / Khabib geëerd met de hoogste onderscheiding van zijn land

Khabib geëerd met de hoogste onderscheiding van zijn land

khabib nurmagomedov © Instagram

Nurmagomedov, die ongeslagen is in 27 professionele MMA-gevechten, heeft al eerder de ‘People’s Hero of Dagestan’ prijs ontvangen als erkenning voor zijn sportieve prestaties en bijdrage aan de regio.

In een commentaar op de nieuwste toevoeging aan zijn ontluikende reeks lofbetuigingen de ‘Pride of Dagestan’ zei de vechter zelf dat het eigenlijk enige tijd geleden was dat hij een medaille had gekregen.

“Niet lang geleden dacht ik bij mezelf dat ik al lang geen medaille meer heb ontvangen. Omdat de laatste medaille die ik had in 2011 was op de wereldbeker, “zei Khabib, waarschijnlijk verwijzend naar zijn prestaties uit het verleden als Sambo worstelaar.

Eer en erkenning

“Daarna heb ik alleen in professionele zin opgetreden en overwinningen zijn er op een officieel record, ze brengen geld, maar geen medailles. Ik ben erg blij dat ik zo’n hoge eer heb gekregen en erkend ben. ”

Na het verdedigen van zijn lichtgewicht titel tegen Conor McGregor op UFC 229 in Las Vegas in oktober, werd Nurmagomedov begroet door duizenden bewonderende fans bij zijn terugkeer in zijn thuisrepubliek.

Voetbal liefhebber

Hij liet zijn UFC lichtgewicht riem zien in de plaatselijke Anzhi Arena, thuisbasis van zijn favoriete voetbalteam, en hij en zijn vader genoten ook van een persoonlijk onthaal met de Russische president Vladimir Poetin.

Nurmagomedov, 30, ontmoette onlangs president Recep Tayyip Erdogan tijdens een bezoek aan Turkije, evenals hooggeplaatste personen uit de VAE en Kirgizië.

Bekijk ook

WFL Boxing Influencers: ‘bekende rappers en vloggers met elkaar op de vuist’

Vanaf februari 2019 komt de World fighting League met een nieuw boks concept. Net als ...

Bizar: 15-jarig vechtsport talent sterft tijdens opladen iPhone

Irina Rybnikova, een opkomend vechtsport talent, stierf zaterdag thuis in de Siberische stad Bratsk, Rusland. ...

Netflix komt met extreme vechtsport serie voor Nederlandse fans

Goed nieuws voor de vechtsport fans die een abonnement op Netflix hebben. De zender komt ...