Kayleigh Heerikhuisen kampioen WK judo voor mensen met verstandelijke beperking! Nieuws
Nieuws

Kayleigh Heerikhuisen kampioen WK judo voor mensen met verstandelijke beperking!

Kayleigh Heerikhuisen kampioen WK judo voor mensen met verstandelijke beperking!

De uit Dronten afkomstige Kayleigh Heerikhuisen heeft een een top prestatie geleverd in Duitsland.

Afgelopen zondag is de 20-jarige Judoka in Keulen kampioen geworden dit gebeurde in de klasse tot 70 kilo. Overigens is dit het eerste IJF Wereldkampioenschap judo voor mensen met een verstandelijke beperking die wordt georganiseerd. Ook Kayleigh's mede judoka's waren succesvol en stonden dan ook op het podium voor eremetaal. De in totaal zeven Nederlandse deelnemers schitterende in hun partijen.

[caption id="attachment_7683" align="aligncenter" width="650"] FOTO: kayleigh-judo.nl/[/caption]

Nederlands G Judo team zeer succesvol

Kayleigh heeft bij haar geboorte een hersenbloeding gehad, waardoor ze aan één kant een lichte verlamming heeft. Door een hersenbeschadiging opgelopen hierdoor kan zij minder goed leren, echter laat zij zich hierdoor niet uit het veld slaan in haar ambities en prestaties en is een voorbeeld dat mensen met een beperking ook aan een vechtsport kunnen doen, en zeer succesvol kunnen zijn..

Geen steun vanuit de Judobond

Al eerder melden wij dat er niet echt steun is vanuit de Judobond voor de zogenaamde G teams, dit is te betreuren echter zijn er enkele ondernemers geweest die het op zich hebben genomen ondersteuning te verlenen. Dit is teo te juichen want ook mensen met een beperking verdienen het om aan sport te doen. Wellicht dat de prestaties van het Judo team de Judobond op andere gedachten brengt?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws