Geen steun Judo Bond Nederland voor "G team" toernooi? Nieuws
Nieuws

Geen steun Judo Bond Nederland voor "G team" toernooi?

Geen steun Judo Bond Nederland voor "G team" toernooi?

Je zou toch denken dat een sportbond sporten voor gehandicapten en mindervaliden zou ondersteunen?

Maar niets blijkt minder waar helaas. Veel sporten hebben zogenaamde "G teams" wat staat voor gehandicapten sport. Neem bijvoorbeeld voetbalclubs, hockey team s maar ook vechtsport clubs hebben vaak dit soort speciale teams. Afgelopen week ontvingen wij in het verleden als diverse verzoeken, of wij eens extra aandacht wilden besteden aan dit fenomeen, en dan met name dat sportbonden vaak niet warm blijken te lopen om steun te verlenen. Natuurlijk geven wij dit onderwerp graag aandacht, en kwam er afgelopen week een tip binnen op de redactie die dit versnelde. Er zou namelijk geen steun zijn van de Judo Bond Nederland voor een G-Team tornooi in Duitsland?

Foto: Peel en Maas
Foto: Peel en Maas

Wereldkampioenschappen G-judo in Köln

Van 19 tot en met 22 oktober vinden de eerste wereldkampioenschappen G-judo plaats in Köln, een toernooi waar minder validen en gehandicapten hun kunnen zullen laten zien in het judo. Zo is er ook een team uit Limburg (Venray), naar blijkt is er geen steun verleent uit de hoek van Judo Bond Nederland om het team te ondersteunen. Echter zijn er een paar ondernemers zo goed geweest om sponsoring te doen, iets wat wij toejuichen maar eigelijk bij een bond zou moeten liggen.

Judo team for all

Helaas faciliteert de Nederlandse judobond deze kampioenschappen dus niet. in de een lokale krant iset volgen de te lezen, "Met een aantal coaches zijn we aan de slag gegaan en hebben samen een team van zeven judoka's geformeerd. Die moeten echter alles zelf betalen". "De inschrijfkosten bedragen alleen al 100 euro per deelnemer". "Samen met de reis en hotelovernachtingen loopt dit bedrag op tot ruim 400 euro per sporter", aldus Rudi Verhagen van de sportschool waar het team traint.

Hulde aan de sponsoren

Nihon Sport doneerde trainingspakken, en Ronde Tafel 160 stelde sporttassen voor alle judoka's beschikbaar. " "Daar zijn we enorm blij mee.", zegt Verhagen. Danzkij deze gulle giften is het team uiteindelijk goed voorzien om mee te kunnen doen aan dit toernooi. Wij als Vechtsport Info willen geen oordeel vellen, maar stellen ons net als velen wel de vraag, zou de Judo Bon Nederland dit niet hebben moeten doen?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws