Kans op omvallen vechtsport organisaties aanwezig Nieuws
Nieuws

Kans op omvallen vechtsport organisaties aanwezig

Kans op omvallen vechtsport organisaties aanwezig
Kans op omvallen vechtsport organisaties aanwezig

De kans dat vechtsport organisaties het niet overleven is aanwezig

De coronavirus pandemie is niet alleen een gevaar voor de gezondheid ook de economie wordt hard geraakt. De impact op het dagelijkse leven is groot, en ook de sport heeft te lijden onder de crisis.

Om even in eigen land te blijven en vechtsport events zoals georganiseerd door GLORY Kickboxing, Enfusion en WFL om een paar leidende te noemen in de ban zijn gedaan, is de vraag wanneer deze weer terug mogen komen.

Vechten in september

Er wordt gesproken over september dit jaar, maar verheug u niet al te snel, er zal geen publiek aanwezig mogen zijn zonder een anti coronavirus vaccin. En zonder publiek verdienen de vechtsport organisaties niet veel.

Vooral de ticket verkoop aan de deur is een grote bron van inkomsten. Echter valt deze weg tot ver in 2021. Alternatieven zijn er niet echt, en betalen om online te kijken naar kickboksen of MMA is de Nederlander niet echt gewend.

Andere sporten

Kijkend naar andere sporten zoals de Formule 1, is deze van plan twee races in opeenvolgende weekenden in Oostenrijk te houden voordat hij naar Silverstone in het VK gaat voor een mogelijke tweede double-header. De sportofficials hebben regelmatig contact met de Britse regering over haar veiligheids- en logistieke plannen.

Als het seizoen eenmaal aan de gang is, is F1 van plan om verdere races in Europa te organiseren voordat het richting Eurazië, Azië en Amerika gaat. Het seizoen zou in december in het Midden-Oosten eindigen met races in Bahrein en Abu Dhabi.

Europees voetbal

De UEFA overweegt voorstellen om de Champions League-finale op 29 augustus te spelen en de Europa League-finale drie dagen eerder op 26 augustus. De Bundesliga wordt op zaterdag 16 mei hervat met een volledig programma achter gesloten deuren.

In Italië kunnen professionele sportteams de training op 18 mei hervatten, terwijl de Serie A mogelijk in juni wordt hervat. La Liga-spelers trainen sinds 4 mei en de Spaanse competitie heeft bevestigd dat er voor juni een terugkeer naar competitie is gepland.

De Portugese regering zegt dat de Primeira Liga op 30 mei mag worden hervat, maar dat de huidige seizoenen voor de Eredivisie in Nederland en de Ligue 1 in Frankrijk niet worden hervat. Dat dit inkomsten zal schelen en het risico op omvallen vergroot is geen hogere wiskunde, eens raken ook de reserves op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws