K-1 LEGENDE ERNESTO HOOST: 'Ik verloor de helft van mijn geld'
Home / Nieuws / K-1 LEGENDE ERNESTO HOOST: ‘Ik verloor de helft van mijn geld’

K-1 LEGENDE ERNESTO HOOST: ‘Ik verloor de helft van mijn geld’

Ernesto Hoost (L) met mede K-1 legende Peter Aerts (R)

In een openhartig interview met het Noord Hollands Dagblad spreekt kickbokslegende Ernesto Hoost openhartig over zijn verleden.

Ernesto Hoost kan gezien worden als een van de pioniers van het kickboksen. Hij verwierf grote faam en bekendheid in het buitenland. In eigen land was destijds de erkenning voor het kickboksen niet zo groot als nu Hoost verteld over wat op zijn weg is gekomen.

Tegen het NHD zegt de wereldkampioen kickboksen zaterdag: “ik verloor alles toen mijn huwelijk stuk liep. Ik vocht voor het geld’. Hoost heeft er nooit een geheim van gemaakt dat er misbruik is gemaakt door de mensen om hem heen.

Slecht management

Zo vertelde Hoost al eens in een interview met Linda Magazine dat er achter zijn rug allerlei schimmige deals werden gesloten. ”Ik vroeg me altijd af waarom andere vechters veel meer startgeld kregen, terwijl ik toch de kampioen was”, zegt hij. ”Er bleek een smerig, vies spelletje gespeeld te zijn. ” Zijn toenmalige manager zat hierachter.

Ook zijn huwelijk liep op de klippen waardoor hij veel geld moest afstaan aan zijn ex-vrouw. Zij kreeg de helft van de kickbokser zijn fortuin toebedeeld. Iets wat moeilijk te verteren was maar wat Hoost heeft leren accepteren. Lees hier meer…

Bekijk ook

Sportscholen open tot 8 uur ’s avonds! ‘Essentiële sector’

De sluiting is niet alleen een doorn in het oog van de sportschoolhouders

VIDEO! Kickbokser (15) overlijdt tijdens toernooi

Toch werd er besloten hem door te laten vechten.

Koekje van eigen deeg! UFC’er Jon Jones flink aangepakt

Soms kom je je gelijke tegen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page