Geliefde Judoka voor brute moord jarenlang de cel in - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Geliefde Judoka voor brute moord jarenlang de cel in

Geliefde Judoka voor brute moord jarenlang de cel in

Judoka Naidangiin Tüvshinbayar, voor brute moord op jeugdvriend 16 jaar de cel in

Naidangiin Tüvshinbayar, kampioen judoka en voormalig voorzitter van het Mongoolse Nationaal Olympisch Comité, is veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf. De eerste Mongoolse atleet die ooit een Olympische gouden medaille voor zijn land heeft gewonnen, is gevangen gezet voor de brute moord op zijn jeugdvriend.

Olympisch kampioen judoka en voormalig voorzitter van het Mongools Nationaal Olympisch Comité Naidangiin Tüvshinbayar, is door de rechtbank van het district Khan-Uul van de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar tot 16 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Het moord vond plaats op 2 april 2021, toen Tüvshinbayar een paar prominente figuren van de Democratische Partij uit zijn geboortestreek Zavkhan ontmoette. De Olympiër was naar verluidt dronken en viel Erdenebilegiin Enkhbat aan, een jeugdvriend die ook een Mongoolse worstelster was.

Moord op jeugdvriend

Tüvshinbayar viel Enkhbat aan met een zwaar voorwerp en bracht hem ernstig hersenletsel toe. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis opgenomen, maar overleed kort daarna zonder nog bij bewustzijn te zijn gekomen. Hoewel velen aanvankelijk aarzelden om Tüvshinbayar de schuld te geven van de moord, veranderde een jaar lang proces het perspectief van de natie op hun voormalige held.

De Judoka werd lang beschouwd als een nationale held in Mongolië nadat hij Olympisch kampioen werd in Peking 2008 en een zilveren medaille won op de Spelen van 2012 in Londen. Hij werd een publiekslieveling in de media, verscheen in talkshows en Pepsi-advertenties. Terwijl hij ook de hoogste eer van het land ontving.

Bekijk ook

Kooivechter scoort 'TURBO' knock-out! 'Ronken op het canvas'

Kooivechter scoort ‘TURBO’ knock-out! ‘Ronken op het canvas’

Voordat de Rus het wist lag hij te ronken op het canvas

'Saltootje!' Boksicoon Lopez sloopt rivaal Campa in boksklassieker

‘Saltootje!’ Boksicoon Lopez sloopt rivaal Campa in boksklassieker

Hiermee maakte Lopez een succesvol debuut

Oude man slaat racist trein uit

Oude man slaat racist trein uit! ‘Vechten verleer je nooit’ (video)

De man werd gedwongen het heft in eigen handen te nemen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page