Judoka haalt truc uit om te kunnen strijden op de grand slam Nieuws
Nieuws

Judoka haalt truc uit om te kunnen strijden op de grand slam

Judoka haalt truc uit om te kunnen strijden op de grand slam
Judoka haalt truc uit om te kunnen strijden op de grand slam

Politiek lijkt soms de sport flink in de weg te zitten, zo ook bij het judo.

De Iraanse judoka Saeid Mollaei heeft om volgende maand in Israël te kunnen strijden een Mongools staatsburgerschap gekregen, hij zal in januari deel nemen aan de Grand Prix van Tel Aviv, aldus de radiozender van het Israëlische leger.

Mollaei, die aanvankelijk deelnam op de Grand Slam in Osaka onder de vlag van het het vluchtelingenteam van de Internationale Judofederatie (IJF), kreeg maandag het Mongools staatsburgerschap. Dit maakt de weg vrij voor de judoka om deel te nemen aan de Grand Prix in Tel Aviv en zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Nederland als toevluchtsoord

De Iraanse top judoka week uit naar Mongolië omdat de regering van zijn land sporters verboden heeft tegen Israëlische atleten te competeren. Mollaei heeft in overleg de Mongoolse president Khaltmaagiin Battulga en IJF-voorzitter Marius Vizer, besloten naar Israel af te reizen.

Mohammad Rashnonezhad, ook een Iranaanse judoka die momenteel als vluchteling in Nederland is en daar asiel heeft aangevraagd, zal ook in Tel Aviv aan het toernooi meedoen als lid van het IJF-vluchtelingenteam. Het gebeurt vaker dat sporters een dergelijke truc uit moeten halen om te kunnen strijden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws