Judo legende Yasuhiro Yamashita ontvangt Anton Geesink Award Nieuws
Nieuws

Judo legende Yasuhiro Yamashita ontvangt Anton Geesink Award

Judo legende Yasuhiro Yamashita ontvangt Anton Geesink Award
Judo legende Yasuhiro Yamashita ontvangt Anton Geesink Award

Tijdens de wereldkampioenschappen in Tokio heeft Yasuhiro Yamashita de Anton Geesink Award in ontvangst mogen nemen.

De 62-jarige Japanner kreeg de ereprijs van Judo Bond Nederland uit handen van JBN voorzitter Felix Thieme. De erelijst van Yamashita is indrukwekkend. In 1984 werd de Japanner olympisch kampioen in de open klasse.

Naast de olympische titel werd Yamashita ook vier keer wereldkampioen en negen keer kampioen van Japan. Hij bleef 203 opeenvolgende partijen ongeslagen. Vanwege deze bijzondere prestaties werd Yamashita door de jury voor de award voorgedragen.

Ere prijs

Het is de vijfde Anton Geesink Award die is uitgereikt. Eerdere winnaars van deze award zijn Jacques Rogge (2012), Erica Terpstra (2014), Louis van Gaal (2015) en Teddy Riner (2017). De Anton Geesink Award is door Judo Bond Nederland in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de eerste olympisch kampioen judo.

De prijs gaat naar een persoon, stad of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport óf een bijzondere prestatie heeft verricht. Het beeld is ontworpen door de Utrechtse beeldhouwer Theo van de Vathorst.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws