Joshua steunt rivaal Usyk in strijd tegen Rusland: 'Vergelding' Nieuws
Nieuws

Joshua steunt rivaal Usyk in strijd tegen Rusland: 'Vergelding'

Joshua steunt rivaal Usyk in strijd tegen Rusland: 'Vergelding'

Anthony Joshua steunt zijn rivaal Oleksandr Usyk. De Oekraïense bokskampioen is na de Russische invasie was teruggekeerd naar zijn vaderland. Inmiddels heeft Usyk de wapens opgenomen en dient in het leger.

De herkansing tussen Joshua en Usyk zou gepland staan voor mei dit jaar. Usyk die vorig jaar de Brit als zijn titels afpakte in een verbazingwekkend gevecht, is echter toegetreden tot het Oekraïense leger. Een gevecht is dus op het ogenblik niet zeker.

Usyk, die vorig jaar Joshua versloeg om de IBF, WBO en WBA zwaargewicht kampioen te worden, heeft de Russische president Vladimir Poetin gesmeekt om een ​​halt toe te roepen aan de invasie van zijn thuisland. Joshua is klaar om later dit jaar voor de tweede keer tegen Usyk te vechten, nadat hij zijn rematch-clausule heeft geactiveerd na zijn nederlaag in Londen in september.

Respect

Maar nu Usyk zich concentreert op belangrijkere zaken dan sport, heeft Joshua hem geprezen. Omdat hij een prominente rol heeft gespeeld bij het afwijzen van het aanhoudende conflict. ,,Ik heb geleerd dat sport en politiek hand in hand gaan", vertelde Joshua aan IFL TV. ,,Het zijn krachtige (Usyk. red) stemmen en het is goed dat ze hun stem laten horen als vergelding."

,,Ze dringen niet aan op oorlog, ze zeggen: laten we vrede vinden, dus veel geluk voor hen." Naast Usyk strijden inmiddels ook bokskampioen Vasyl Lomachenko en de Klitschko broers tegen de Russen. Lomachenko is ondertussen toegetreden tot het 'territoriale verdedigingsbataljon' in zijn geboorteplaats Bilhorod-Dnistrovskyi. Gelegen in het zuiden van Oekraïne, vlakbij de grens met Moldavië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws