Josh Barnett verklaart officieel over vertrek bij de UFC - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Josh Barnett verklaart officieel over vertrek bij de UFC

Josh Barnett verklaart officieel over vertrek bij de UFC

Josh Barnett verliet afgelopen week de UFC, de geruchtenstroom over het waarom kwam daar mee gelijk op gang, echter gaf afgelopen nacht Barnett zelf een verklaring uit via Facebook, over het hoe en waarom van zijn vertrek.

UFC ontslaat zwaargewicht veteraan Josh Barnett

De UFC was een geweldige ervaring en samen hebben we geweldige dingen gedaan

Een loopbaan zoals de mijne kan langs veel paden leiden, of zelfs af en toe van richting kan veranderen. Dit is een van die richtingen. Niemand dacht dat ik ooit weer in de UFC participeren, de tumultueuze relatie die we in het verleden hebben gehad, 5 gevechten en 5 jaar verder, dat is precies waar ik geweest ben binnen de UFC. Ik heb heel erg genoten van mijn tijd daar. De UFC was een geweldige ervaring en samen hebben we geweldige dingen gedaan. Hoewel ik zeker weet dat we dit ook kunnen blijven doen, vind ik dat het tijd is voor mij om een ​​andere weg in te slaan. Ze hebben geweldige vechters en het grootste platform ter wereld, dus waarom zou ik willen vertrekken?

Terug naar de beginjaren van de MMA

De UFC heeft een structuur om hun vechters groot te maken te maken, op hun manier, en het is een goede manier, maar het is niet mijn manier, het is niet mijn verhaal. De roep om avontuur zit nog steeds in mij, en ik wens deze na te streven. Ik verlang ernaar om terug te gaan naar de beginjaren van MMA, de wereld af te reizen naar exotische plaatsen die vechten op verschillende regels, ringen of kooien of wie weet wat en tegen vechters die onder de radar zijn geweest; het onbekende. Er zijn zoveel atleten en plaatsen waar ik wil vechten, door mijn eigen weg te gaan zal ik het vermogen hebben om dat te proberen waar te maken en deze kansen te realiseren, een realiteit die ik niet zou kunnen waar maken als Ik bij de UFC blijf.

Geen hoge pet op van de USADA

Het debacle met USADA in de afgelopen anderhalf jaar heeft ook mijn beslissing om de UFC te verlaten beïnvloed. Hun hardnekkige aandrang om mij te straffen, terwijl zij wisten dat het een kwestie van besmetting was. Door te proberen een of andere reden te produceren die ze konden legitimeren om de sancties tegen mij te verhogen, was dit voor mij onaanvaardbaar. Voor hun standpunt was het niet nodig om mijn raadsman te behouden en een juridisch gevecht met hen aan te gaan in aanwezigheid van een arbiter. Ze gaven de voorkeur aan een tegenstrijdige verklaring en ontzegde mij een rechtvaardig en eerlijk proces. Ik kan niet met een goed geweten erop vertrouwen dat ze te goeder trouw handelen of misschien zelfs een ​​soort van wraak willen nemen in een poging mijn overwinning tegen hen te rectificeren in een arbitrage zaak. Dit is niet het soort omgeving waar ik de laatste jaren van mijn carrière in wil doorbrengen.

Op zoek naar het avontuur

Ik wil verder gaan dan alleen maar gestopt te worden door de bureaucratie en doe dit door de UFC te verlaten. Ik hoop dat ik in staat ben om de gevechten te creëren die ik wil, een geduchte tegenstander te zijn in het worstelen en kansen te grijpen zoals ik alleen die kan creëren en beheren op de manier die ik wens. Als een stuk in de UFC-puzzel, had ik moeten werken aan hun verhaal en het ontwerpen van hun tijdlijn, zoals men ook zou mogen verwachten. Er is nog veel meer te vertellen over mijn carrière en ik wil degene zijn die deze zonder invloed bepaalt. Om dat volledig te doen, moet ik het alleen doen, ik moet de architect zijn van mijn eigen toekomst. Het doorkruisen van slagvelden overal ter wereld. De UFC is erg goed voor me geweest en een geweldige plek om te vechten, maar in de periode die mij nog rest in deze sport, moet ik degene zijn die de dienst uitmaakt en de strijdplannen maakt. Ik hoor de roep naar avontuur en ik zal deze beantwoorden.

Voorwaarts in talloze veldslagen.

De Warmaster

Bekijk ook

'Badr moet nu eens blijven staan!' Bonjasky over partij tegen Overeem

‘Badr moet nu eens blijven staan!’ Bonjasky over partij tegen Overeem

Ik snap dat hij wil entertainen

'Reteslecht'! Anthony Joshua is geen boksmachine koning

‘Reteslecht’! Anthony Joshua sloopt boksmachine (video)

Boksicoon Joshua sloeg een DAZN-boksmachine kapot

Vechtlegende Fedor snapt dienstweigeraars niet! 'Vechten in Oekraïne, niet zeuren'

Vechtlegende Fedor snapt dienstweigeraars niet! ‘Vechten in Oekraïne, niet zeuren’

De Bellator zwaargewicht vechter heeft een warme relatie met de Russische President Poetin

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page