Jordy Beekwilder is klaar voor Nabil Haryouli Nieuws
Nieuws

Jordy Beekwilder is klaar voor Nabil Haryouli

Jordy Beekwilder is klaar voor Nabil Haryouli

Knock-out

Volgens Jordy kon Enfusion in eerste instantie niemand vinden die het tegen Nabil Haryouli wilde opnemen. "Nabil is een hele goeie jongen, sterk en een goeie bokser," legt Jordy uit. "Hij wint veel op knock-out. Hij heeft al veel B-partijen gedraaid en iedereen vindt ook dat Nabil in de A-klasse zou moeten vechten. Ze zijn Nabil aan het 'hypen' vanuit Enfusion."

Jordy Beekwilder is klaar voor Nabil Haryouli
Jordy Beekwilder voor Fight Club Den Bosch (foto: Mike Tomale)

Jordy heeft eerder een C-partij gevochten op Enfusion. Met jeugdpartijen erbij heeft hij circa 40 partijen gedraaid. De 22-jarige Jordy hoopt binnen nu en 8 jaar een goede A-klasse vechter te zijn.

Voorbereiding

Jordy heeft op jonge leeftijd al echte vechtersmentaliteit, juist omdat hij 'oldschool' is getraind door o.a. zijn vader, oom en neef. Hij durft de uitdaging tegen Nabil Haryouli wel aan en heeft zich tijdens de zomervakantie goed voorbereid. "Ik heb wel een beetje gefeest op vakantie, maar dan wel gedoseerd," lacht Jordy. "Ik ben intussen ook al op gewicht, ik weeg nu 67 kilo." Jordy doet mee in de klasse tot 68 kilo. Zijn laatste partij vocht hij met een gewicht van 64 kilo. "Met 68 kilo zit ik lekker in mijn vel en heb ik voldoende kracht. Mijn conditie nu is nog nooit zo goed geweest."

Jordy Beekwilder is klaar voor Nabil Haryouli
Jordy voor de poster van de inmiddels te vroeg in 2010 overleden vechter, Khalid Lazaar (foto: Mike Tomale)

HBO studie

Jordy combineert zijn HBO-studie Integrale Veiligheidskunde met een succesvolle kickbokscarrière. Hij heeft een topsportstatus en is net begonnen met zijn tweede jaar. "Soms is het best wel zwaar," geeft hij aan. "Kickboksen is een goede uitlaatklep voor me. Niet iedere student doet per definitie aan hockey," lacht hij. Zijn school is flexibel en geeft Jordy de kans om te trainen of partijen te draaien mits hij de lessen die hij overslaat ook zelf weer inhaalt.

Fight Club Den Bosch

Fight Club Den Bosch is zo'n sportschool die de ene na de andere goede vechter levert. Nordin van Roosmalen is bijvoorbeeld zo'n talent van Team Beekwilder-Noudri die ook zaterdag 15 september aanstaande tijdens Enfusion in Antwerpen zal vechten tegen Oulad el Hadj.

[KGVID]https://www.vechtsportinfo.nl/wp-content/uploads/2018/09/FightClubDenBosch.mp4[/KGVID]

Jordy traint bij Fight Club Den Bosch met onder andere Zacky Derouich, die volgende maand een A-partij zal draaien in carré. Derouich heeft vorig jaar tijdens het Ben Bril Memorial in Carré de Grote Prijs van Amsterdam gewonnen door middel van een knock-out op Erdinc Cetin.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws