Jon Jones gestript van titel, Daniel Cormier hersteld als kampioen voor UFC 214! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Jon Jones gestript van titel, Daniel Cormier hersteld als kampioen voor UFC 214!

Jon Jones gestript van titel, Daniel Cormier hersteld als kampioen voor UFC 214!

Jon Jones is voor de derde keer in zijn carrière ontdaan van de UFC Light heavyweight titel.

Het nieuws werd eerder vandaag aangekondigd op FS1’s “UFC Tonight” door de langdurige rivaal Daniel Cormier, wiens knockout verlies aan Jones bij UFC 214 werd uitgeroepen tot een no-contest door de California State Athletic Commission. MMA junkie was een van de eerste om dit nieuws te melden.

Jon Jones gestript van titel, Daniel Cormier hersteld als kampioen voor UFC 214!

Jones meerdere malen positief getest op doping

Nadat Jones (21-1-1 MMA, 15-1-1 UFC) voor de verboden steroïde turinabol positief werd getest, zei de UFC-president Dana White dat hij Cormier (19-1-1 MMA, 8-1-1 UFC), zou kronen als de nieuwe kampioen als Jones door het Amerikaanse Anti-Doping Agency werd geschorst. En met het aanvankelijke falen van Jones, bevestigd door een positief B-monster, maakte de organisatie die beslissing gisteravond waarheid.

“Dana White heeft me vandaag gebeld, en hij zei als het dan toch geen wedstrijd was, dan heeft het gevecht ook niet plaatsgevonden”, zei Cormier. ‘Hij zegt,’ Een van jullie het gewicht zou hebben gemist, en hij zou het gevecht gewonnen hebben, is het een andere zaak. Nu hij wederom is betrapt op doping, ‘Zei hij:’ Daardoor wordt het kampioenschap teruggegeven. Het gevecht is een no-contest. Aangezien hij de boel bedrogen heeft, en daardoor is het geen eerlijk gevecht geweest, en heb ik alsnog de strijd gewonnen. ‘Dus ben ik opnieuw de UFC-kampioen’.

Titel terug zonder vechten

‘Nu zullen mensen dingen zeggen als,’ Nou, je hebt de gordel overhandigd gekregen en er niet voor gevochten. ‘Maar hij bedroog de boel niet ik, en dat is de realiteit, om te zeggen dat ik deze titel niet terug wil omdat ik in elk geval eerst een kampioenschap gevecht zou willen, is niet echt nodig. Het is gewoon een groot verschil als ik niet vecht als de kampioen, tot het vechten voor een vacante titel. Ik neem de titel met plezier terug, bedrog mag bestraft worden’.

Denise White, vertegenwoordiger van public relations van Jones, reageerde aanvankelijk niet direct op een verzoek om commentaar. De UFC zond MMAjunkie ook een voorbereidende verklaring ter bevestiging van de beslissing om Jones te strippen van zijn titel.

Bekijk ook

Bokser (24) doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Na een aantal keer zwaar geraakt te zijn ...

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page