Jeugdtalent Nawal El Amouri in Engeland wereldkampioen Muay Thai Nieuws
Nieuws

Jeugdtalent Nawal El Amouri in Engeland wereldkampioen Muay Thai

Jeugdtalent Nawal El Amouri in Engeland wereldkampioen Muay Thai

Nederland barst van het Muay Thai talent en Nawal El Amouri is er daar een van!

Gisteren stond zij in de ring op het Yokkao Next Generation KIDS gala in Engeland en werd daar wereldkampioen -34 kg Muay Thai, Nawal El Amouri. Een top prestatie voor de piepjonge El Amouri (10 jaar oud) die traint bij Team Solo waar ook top talenten Georgina van der Linden en Matthew Daalman hun thuis hebben. Wij feliciteren Nawal dan ook graag met haar top overwinning.

Jeugdtalent Nawal El Amouri in Engeland wereldkampioen Muay Thai

Nederland broeit van het Muay Thai talent

Niet dat het Muay Thai ooit echt weggeweest is uit Nederland, maar de laatste paar jaar maakt het een echte opleving mee, Wij noemden al eerder een Georgina van der Linden en Matthew Daalman, twee top talenten die een echte lans breken voor de sport. Maar er zijn er natuurlijk meer in Nederland die zich bezig houden met het positief positioneren van de Muay Thai sport zoals Duran beren met zijn Gym in Eindhoven.

Wereldkampioenschappen en strenge regels Vechtsport Autoriteit

Nederlandse Muay Thai talenten doen elk jaar me aan de wereldkampioenschappen die in Thailand gehouden worden. Ook daar worden top prestaties neergezet en komen prijs mee naar huis. Talen als Nwal die al op zeer jeugdige leeftijd zo goed presteren beloven veel voor de toekomst. Ondanks de verscherpte eisen die de Vechtsport Autoriteiten hebben ingevoerd voor jeugd partijen in dit soort vechtsporten komen er toch nog steeds talenten boven drijven. Wel hopen velen dat dit in de toekomst ook zo zal blijven aangezien men bang is om de aansluiting bij het buitenland te verliezen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws