Japan lijdt aan een tekort aan ninja's - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Japan lijdt aan een tekort aan ninja’s

Japan lijdt aan een tekort aan ninja’s

Martial arts meesters zeggen; nieuwe Ninja rekruten zijn gewoon niet te vinden.

Ooit al eens ninja willen worden? Dan heb je nu de kans. De legendarische Ninjas van Japan zijn beroemd om hun stille vechtsport technieken en er wordt gezegd dat ze een bovennatuurlijk gave bezitten voor onzichtbaarheid. Maar nu maken vechtsport deskundigen zich zorgen dat ze uit het echte leven verdwijnen, en beoefenaars van het oude “ninjutsu” zeggen dat er een groot talenttekort is.

Schuld van de toeristen

Naarmate het toerisme naar Japan is gegroeid, is er een toenemende vraag geweest om de iconische strijders te laten zien bij ‘ninja shows’ voor grote menigten – maar vechtkunstenploegen worstelen om kandidaten te vinden die op de hoogte zijn van de oude technieken.

Takatsugu Aoki, de manager van een ninja vechtsportsploeg in de stad Nayoga in het zuiden van het land, vertelde de krant Asahi: “Met de toename van het aantal buitenlandse toeristen die Japan bezoeken, is de waarde van ninja als toerisme-inhoud toegenomen.

“Er zijn meer werkgelegenheids keuzes, terwijl ninja over het hele land minimaal blijkt te zijn geworden. Ik voel dat er een ninja tekort is”.  Zegt hij desgevraagd.

Degenen die zichzelf naar voren schoven, zei hij, ontbrak het aan de basisvaardigheden die nodig waren. Dit betekent meestal dat er ongewapende gevechten, acrobatiek, verstoppertje spelen en eerste hulp wordt geleerd terwijl wij juist ook sterren kunnen gebruiken die met zwaarden kunnen vechten.

De oude meesters van weleer

Onzichtbaarheid en wandelen op het water, ondanks de folklore, maken geen deel uit van de functieomschrijving. Hoewel ze in de loop der eeuwen een reputatie als vreselijke strijders hebben ontwikkeld, waren ninja’s vooral bij spioneren betrokken in het feodale Japan.

Ninjas presteerden zich voornamelijk op hun vaardigheden in spionage en hun uithoudingsvermogen – geweld werd vermoedelijk gezien als een laatste uitweg. Maar ze waren traditioneel bekwaam in het gebruik van wapens zoals shuriken, bekend als het gooien van sterren in het Westen, en de fukiya blowpipe die gewoonlijk gevuld was met een vergiftigde pijl.

Ninja terroristen

Zij kwamen voor het eerst in beeld tijdens de 15e eeuw als huurlingen in de periode van de burgeroorlog bekend als de oorlogsstaten en werden geworven als spionnen, plunderaars, moordenaars of zelfs als  terroristen te handelen.

Verontwaardigd door de algemene maatschappij, die gebaseerd was op een strikte hiërarchie met de elite-samurai-klasse bovenaan, vormden ze  een gilde met hun eigen regels en normen. Deze gilden hadden verschillende soorten ninjas, of shinobi, toegewezen aan specifieke taken en ze hebben vaak hun eigen individuele gebieden beheerd.

Bekijk ook

'Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

‘Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

Na zijn gewonnen wedstrijd daagde hij Conor McGregor uit.

Uit de cel de ring in! 'Stop nooit met vechten'

Uit de cel de ring in! ‘Stop nooit met vechten’

Ruim 8 maanden bracht Velasquez door in de gevangenis

Billy 'Bruce Lee' leverkicks rivaal kotsmisselijk! 'Nasty'

Billy ‘Bruce Lee’ leverkicks rivaal kotsmisselijk! ‘Nasty’ (video)

Deze ging schreeuwend van de pijn en kotsmisselijk naar het canvas

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page