Jantje O. Het levensverhaal van top vechtsporter Jan Oosterbaan - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Jantje O. Het levensverhaal van top vechtsporter Jan Oosterbaan

Jantje O. Het levensverhaal van top vechtsporter Jan Oosterbaan

Het levensverhaal van top vechtsporter Jan Oosterbaan, binnenkort in de boekhandel verkrijgbaar!

In november dit jaar verschijnt de biografie over Jan Oosterbaan, top vechtsporter met een bewogen verleden. Het boek is geschreven door Koen Scharrenberg en geeft een unieke kijk in het leven van Jan. Het boek heeft een exclusief voorwoord van Peter R de Vries  en zal in november in de boekhandel verschijnen.Het levensverhaal van top vechtsporter Jan Oosterbaan, binnenkort in de boekhandel verkrijgbaar!

School voorbeeld van het echte leven

Persoonlijk ken ik Jan al een aantal jaren en is een van mij gabbers, Jan is een schoolvoorbeeld van hoe het echte leven in elkaar zit, met pieken en dalen. En hoe je hoe diep je ook kunt zitten er uit kan komen en je leven positief oppakken. Wij zien uit naar het boek wat dus binnenkort te verkrijgen is, het zal zo maar eens een bestseller kunnen worden.

Glansrijke carrière

Jan oosterbaan heeft een glansrijke carrière in de vechtsport achter de rug en heeft tegen de grote der aarde in de ring gestaan. Ooit begon hij zijn met zijn eerste stappen in de vechtsport in 1978 bij Maeng – Ho onder leiding van Martin Borneman.

In een zeer korte tijd schopte hij het al  Nederlands kampioen halfzwaar gewicht. In 1984 stond hij tegenover Frank Lobman wat uniek was destijds omdat Frank onder de zwaargewichten viel echter was dit niet in de wedstrijd te zien. Vanaf 1986 heeft Jan de overstap gemaakt naar de zwaargewichten, vanaf dan wist hij ieder jaar zijn Nederlandse titel te behouden. Andere top vechters waar Jan tegenover stond zijn Peter Aerts. (Bekend door K-1 toernooien), Marc de Block, Branco Cicatic, Jean Marcus Tonus etc.

Oosterbaan gym

Tegenwoordig weten veel vechtsporters hun weg te vinden naar Oosterbaan Gym te Rotterdam, waar Jan zelf nog regelmatig les geeft. Nogmaals het boek beloofd een inkijk in hoe het een top vechtsporter kan vergaan in het leven, en zal zeker voor velen een inspirerende bron zijn.

 

 

Bekijk ook

VIDEO! Kickbokser (15) overlijdt tijdens toernooi

Toch werd er besloten hem door te laten vechten.

Koekje van eigen deeg! UFC’er Jon Jones flink aangepakt

Soms kom je je gelijke tegen

‘Ik stopte Pulev zodat Mir niet afgeslacht werd!’ Scheids spreekt

Er was wat commentaar van Mir op het stopzetten van de wedstrijd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page