Jamal Ben Saddik ziet 40 maanden cel tegen zich geëist: 'Management reageert' Nieuws
Nieuws

Jamal Ben Saddik ziet 40 maanden cel tegen zich geëist: 'Management reageert'

Jamal Ben Saddik ziet 40 maanden cel tegen zich geëist: 'Management reageert'

De bekende Glory kickbokser Jamal Ben Saddik (33) staat terecht voor witwassen en het vervalsen van documenten. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag veertig maanden cel tegen hem. Ben Saddik zou volgens de procureur een spilfiguur zijn geweest in een Belgisch luik van een witwascircuit waar ook valse loonbrieven werden gemaakt.

De kickbokser ontkent de beschuldigingen en beweert dat hij niets wist van de illegale activiteiten. Tegen onze redactie reageert Ben Saddik via zijn management : "Jamal is overtuigd van zijn onschuld en vertrouwen in een goede afloop en het recht zal zegevieren."

Witwassen van miljoenen euro's

De zaak draait om een witwascircuit dat werd opgezet door de Nederlandse ondernemer Karim S. S. gebruikte valse loonbrieven en contracten om de herkomst van crimineel geld te verbergen. Hij kon op deze manier miljoenen euro's witwassen. De Nederlandse politie ontdekte het circuit en bracht de Belgische autoriteiten op de hoogte.

Jamal Ben Saddik in contact met witwasser

Onderzoek wees uit dat Ben Saddik contact had met Emad N., een man die gebruik maakte van de diensten van S. om zwart geld wit te wassen. Ben Saddik zou N. in contact hebben gebracht met S. en hem ook hebben geholpen met het vervalsen van documenten.

Ook de broer van Jamal Ben Saddik, Said, is betrokken bij de zaak. Hij zou een bewijs van een sollicitatiegesprek hebben vervalst om een enkelband te krijgen.

Strenge strafeisen

Het Openbaar Ministerie eist strenge straffen tegen de beklaagden. Jamal Ben Saddik riskeert veertig maanden cel indien hij schuldig wordt bevonden, Emad N. vier jaar en Said Ben Saddik dertig maanden. De advocaten van de beklaagden pleiten voor de vrijspraak of een mildere straf.

De rechtbank doet op 28 juni uitspraak in de zaak.

8 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws