Jahfarr Wilnis ontsnapte aan de dood, maar is nu klaar voor wraak Nieuws
Nieuws

Jahfarr Wilnis ontsnapte aan de dood, maar is nu klaar voor wraak

Jahfarr Wilnis ontsnapte aan de dood, maar is nu klaar voor wraak

Uitgeput

Het was eind 2015 dat Wilnis zich onwel begon te voelen, hij was extreem vermoeid en slecht kon slapen, de situatie verslechterde en rust bleek maar niet te helpen. Het was Jahfarr Wilnis vrouw die aan de bel trok en hem uiteindelijk dwong tot actie.

Op een gegeven moment vertelde hij zijn vrouw dat hij zo uitgeput was, dat hij bang werd om in slaap te vallen, bang dat hij misschien niet meer wakker zou worden. Ze vertelde hem dat hij niet zo moest praten, maar drong er tegelijkertijd op aan dat hij medische hulp ging inroepen. Dat deed hij. Na wat testen bleek dat er inderdaad heel wat mis met hem was.

Jahfarr Wilnis ontsnapte aan de dood, maar is nu klaar voor wraak

"Het waren mijn longen", zegt hij. "Ik had bloedstolsels in mijn longen en deze werden gedeeltelijk gevuld, waardoor ik niet genoeg zuurstof in mijn bloedbaan kon opnemen. "Ik voelde me al zo lang raar, altijd moe, hoewel ik lichamelijk fit en voorzichtig was met mijn dieet. En op de dag dat ik werd gediagnosticeerd, had ik het gevoel om daar buiten de kliniek op de grond te gaan liggen, ik was zo uitgeput."

Niet meer wakker

"De artsen vertelden me dat als ik dat had gedaan, ik misschien ik niet meer wakker was geworden. Het bleek dat ik gelijk had gehad, het risico bestond dat ik gewoon in slaap was gevallen en niet wakker was geworden." Wilnis angsten bleken dus niet ongegrond en dat het inderdaad slecht met hem had kunnen aflopen. Wat Wilnis onder de leden had, wordt ook wel een longembolie genoemd.

Het euvel bleek te wijten te zijn aan het vele vliegen dat Wilnis deed in 2015. Door het lange stilzitten kan men bloedstolsels ontwikkelen in de benen ook wel diepe veneuze trombose genaamd (DVT), dit wordt verhoogd door langeafstandsvluchten, waarbij de benen vaak urenlang inactief zijn. Een ernstige aandoening waardoor men kan sterven, Wilnis ontsnapte letterlijk aan de dood.

Rico Verhoeven

Hij zette echter niet bij de pakken neer en na behandeling begon hij weer met trainen, vastberaden om de ring weer in te gaan. Een echt vechters hart want om zoiets ernstigs te doorstaan had vele doen besluiten het bijltje erbij neer te gooien. Hij keerde terug naar GLORY en staat aankomende zaterdag tijdens GLORY 58 in de ring tegen Benjamin Adegbuyi, een niet te onderschatten tegenstander.

Adegbuyi en Wilnis stonden al eerder tegenover elkaar in een partij die Wlilnis verloor, nu is hij uit op wraak en uit op de winst. Als Wilnis deze partij wint wil hij Rico Verhoeven gaan uitdagen verteld hij verder. En waarom niet, een vechter met zoveel doorzetting vermogen zal zeker een goede kans maken om de nieuwe Wereldkampioen bij GLORY te worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws