Jaarlijks Prof boks gala Palacios de les Deportes Benidorm Nieuws
Nieuws

Jaarlijks Prof boks gala Palacios de les Deportes Benidorm

Jaarlijks Prof boks gala Palacios de les Deportes Benidorm

Maravilla Box Promotions en BFN Events organiseerde afgelopen vrijdag 14 juli in Palacios de les Deportes in Benidorm het jaarlijkse Profboksgala ter afsluiting van het seizoen.

Zes stevige profbokspartijen stonden op het programma voor deze warme avond. Voormalig WBO Europees kampioen Roberto Santos moest vanwege privé omstandigheden verstek laten gaan. “El Tigre de Benidorm” zoals zijn bijnaam is, is een echte publiekslieveling en vocht vorige jaar voor het laatst in de Spaanse ring.

Daverende openingspartij

Rond 19.00 uur werd het profgala geopend door de Spaanse ringspeaker en werd het eerste gevecht aangekondigd. De eerst profpartij was afgesloten over 6 rondes van 3 minuten tussen de Spaanse bokser Aritz Pardal, vechtend vanuit Valencia en zijn Hongaarse tegenstander Ignac Kassai. Pardal vocht vanavond zijn 12e profpartij (8 – 2 – 1, 7 gewonnen op KO). Kassai met 78 profpartijen is duidelijk de meer ervaren vechter ( 22 – 54 – 2, 7 gewonnen op KO). De partij ging gelijk goed van start, waarbij Pardal duidelijk de beter kijkende bokser is. Hij weet vanaf de eerste seconde de druk op zijn tegenstander te zetten en de eerste 2 rondes overtuigend op zijn naam te zetten. In ronde 3 stuurt hij Kassai tot twee keer toe naar het canvas voor 8 tellen. Ronde 4 en 5 geven hetzelfde beeld waarbij Kassai in zijn achteruit voortdurend moet incasseren. En incasseren kan hij dat is duidelijk totdat hij in de 6e ronde op een keiharde knock-out loopt en wordt uitgeteld. Winnaar op KO in de 6e ronde: Pardal!

Publiekslievelinge Eva Maria Naranjo

De tweede partij van de avond gaat tussen publiekslievelinge Eva Maria Naranjo, meervoudig kickboks- en Muay Thai kampioene van Spanje, Europa en de Wereld en tot dusver ongeslagen in haar profbokscarrière met 8 gewonnen partijen (8 – 0 – 0, 1 KO). De ervaren Eva neemt het deze avond op tegen de lange Hongaarse Jasmina Nad ( 6 – 17 – 4, 6KO). Jasmina die ruime kop groter is dan Eva is gekomen om te knokken en dat laat ze in de ring ook goed zien. Eva weet in haar partij goed gebruik te maken van haar voetenwerk en weet goed in en uit te vechten waardoor ze de Hongaarse regelmatig in haar achteruit zet en goed doorkomt met harde stoten. Na zes rondes van mooi boksspektakel gaat de overwinning dan ook terecht naar Eva Naranjo, die haar ongeslagen profstatus behoud (9 – 0).

Zwitserse top kickbokser Yoann Kongolo (Glory).

De derde partij gaat tussen de Zwitserse top kickbokser Yoann Kongolo (Glory). Kongolo vocht recentelijk nog voor de Glory titel tegen onze Nicky Holzken. Net als onze Nicky ambieert Kongolo ook een profbokscarrière en dat lijkt hem met 7 gewonnen partijen uit 7 (3 KO’s) bokspartijen voor de wind te gaan. Zijn tegenstander vanavond is de Cubaanse profbokser Julio Acosta (6 – 6 – 1, 4 KO). Acosta begint sterk en zet duidelijk de toon in de start van deze partij. Kongolo is niet onder de indruk en loert voor het juiste moment. Hij plaatst goed zijn stoten en weet mooi weg te bewegen wanneer de Cubaan de aanval inzet. In ronde twee wordt het loeren van Kongolo beloont wanneer bij de Cubaan met één harde stoot naar het canvas brengt. De arbiter is aan het tellen wanneer zijn hoek de handdoek gooit. Winnaar door middel van KO: Yoann Kongolo. Hij behoudt zijn ongeslagen status (8 – 0 – 0, 4 KO’s).

Jaarlijks Prof boks gala Palacios de les Deportes Benidorm

Spaanse strijd

De vierde partij van de avond gaat tussen twee Spanjaarden. Ismael Garcia (7 – 1 – 0, 2 KO’s) uit Elche en Dani Gómez (4 – 1 – 0, 2 KO’s) uit Valencia. Beide zijn gebrand om goed voor de dag te komen, want vanaf de start van het gevecht kiezen beide vechters duidelijk de aanval. Aan het einde van de eerste ronde weet Garcia door te komen met een harde combinatie, hij slaat Gómez hard aan, die neer gaat en acht tellen krijgt. Voordat de arbiter is uitgeteld gooit zijn hoek de handdoek tegen ontsteltenis van Gómez die vreselijk boos is op zijn hoek. Persoonlijk denk ik dat zijn trainer de beste beslissing genomen heeft en zijn vechter heeft behoed voor een verdere afslachting omdat duidelijk was dat Gómes onvoldoende hersteld was van zijn acht tellen. Winnaar op KO: Ismael Garcia.

De bekende “Tyson” combinatie

Na een korte pauze vervolgt het programma zich voor de 2e damespartij van de avond. Voormalig kickbokskampioene bij de amateurs en nu ongeslagen in vijf Profbokspartijen Katharina Thanderz (5 – 0 – 0, 2 KO). De in Noorwegen geboren Spaanse neemt het deze avond op tegen de meer ervaren Poolse Karina Kopinska (9 – 19 – 3, 3 Ko’s). Kopinska is kennelijk op de hoogte van de enorme slagkracht van Thanderz, want in elke ronde zoekt ze vooral de clinch op. Hierdoor komt Thanderz lastig in haar gevecht en minder goed door met haar gevreesde directe stoten. Maar Thanderz wordt goed getraind en weet ook in de clinch het gevecht volledig naar haar hand te zetten. De bekende “Tyson” combinatie, leverstoot gevolgd door een opstoot beland geregeld op de kin van Kopinska die over zes rondes duidelijk haar meerdere moet erkennen in Thanderz die ook haar ongeslagen status weet te behouden (6 – 0 – 0, 2 KO’s).

Schitterende hoofdpartij

De hoofdpartij van de avond gaat tussen de Spaanse knock-outer Kiko Martínez (36 – 8 – 1, 26 KO’s) en de uit Venezuela afkomstige Franklin Verela (22 – 33 – 0, 10 KO’s). Deze partij gaat keihard van start. Beide vechters doen geen stap achteruit en raken elkaar stevig over en weer. In ronde drie weet Kiko de partij meer naar zich toe te trekken, maar Verela blijft elke seconde gevaarlijk en blijft ook terugkomen na een harde serie stoten. In de 4e ronde is het gedaan met de hard vechtende Verela wanneer hij volledig wordt uitgeteld. Winnaar op KO: Kiko Martínez (37 – 8 – 1, 27 KO’s).

Al met al een hele mooie avond met fijn en positief publiek, juiste matchmaking en goed getrainde boksers. We kijken uit naar volgend jaar!

Bijdrage: Raimond Honig (Sakura Zoetermeer) voor Vechtsport Info.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws