Is dit Rico's zwakke punt! 'Moet de kampioen nu gaan opletten? Nieuws
Nieuws

Is dit Rico's zwakke punt! 'Moet de kampioen nu gaan opletten?

Is dit Rico's zwakke punt! 'Moet de kampioen nu gaan opletten?

Rico Verhoeven vocht een van zijn zwaarste gevechten ooit vorige maand tijdens Glory Collision 3. De clash met oud-rivaal Jamal Ben Saddik was een lust voor het oog, maar niet voor het oog van Verhoeven zelf.

De Glory kampioen leed een vervaarlijke snee onder zijn oog, Verhoeven maar ook de kickboks fans waren in spanning, 'wordt het gevecht gestopt?' Verhoeven mocht door knokken en dat was gelijk een punt van discussie in de vechtsport wereld.

Ervaring leert dat eenmaal een dergelijke blessure te hebben gelopen, deze kwetsbaar blijft. In het boksen zie je vaak dat tegenstanders elkaars zwakke punt opzoeken, een snee onder of boven het oog is er daar een van. Net zoals Verhoeven zijn rivalen scant, doen deze dat ook. De kans is groot dat in een volgend gevecht het oog van de kampioen wel eens het doelwit zou kunnen zijn.

Oude wonden

,,Al vangt het bot veel op, toch kan er aan de oppervlakte veel schade zijn", is te lezen op diverse medische websites die het onderwerp niet mijden. ,,Wonden aan het hoofd kunnen flink bloeden, maar zijn niet ernstig als ze oppervlakkig zijn. Toch is niet altijd aan de buitenkant te zien wat de ernst is van de verwondingen", aldus de site van Quin dokters.

,,De schedel is van hard materiaal en kan (een deel van) de klap opvangen. Maar soms kunnen er delen van de schedel breken of raken de hersenen beschadigd. Er kan bijvoorbeeld een hersenschudding, een kneuzing, een bloeding of een zwelling ontstaan." Gelukkig is er inmiddels duidelijkheid dat bij Verhoeven naast dat het een gruwelijk gezicht was, niets fataals is beschadigd. Alleen cosmetisch blijf je het ziet. Of zoals de Kampioen bij Jinek zei; ,,Van kickboksen wordt je er niet mooier op. "

Zowel Verhoeven als Ben Saddik lieten in het Gelredome zien tot de toppers in het kickboksen te behoren. Vechten zit hen in het bloed en over een vierde gevecht wordt al in de geruchtenmolen gesproken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws