Iran executeert bekende vechtsporter door ophanging – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Iran executeert bekende vechtsporter door ophanging

Iran executeert bekende vechtsporter door ophanging

Iran executeert bekende vechtsporter Mehdi Ali Hosseini door ophanging

Mehdi Ali Hosseini is ondanks druk van de internationale gemeenschap ter dood gebracht in Iran., Hosseini een van de beste worstelaars van het land. Werd eerder deze week opgehangen in de gevangenis.

Iran heeft maandag een tweede worstelaar geëxecuteerd op beschuldiging van moord. Maanden na de executie van worstelkampioen Navid Afkari welke tot internationale verontwaardiging leidde. 

Geen gratie

Mehdi Ali Hosseini, 30, werd geëxecuteerd in een gevangenis in de stad Dezful in de zuidwestelijke provincie Khuzestan. De autoriteiten beschuldigden Hosseini in 2015 van moord tijdens een massale vechtpartij. 

Het doodvonnis van Hosseini werd gehandhaafd omdat de familie van het slachtoffer de mogelijkheid om hem clementie te verlenen weigerde. Eerder deze maand werd de executie van Hosseini uitgesteld dankzij een campagne om zijn leven te redden.

Veroordeeld

Waaraan verschillende Iraanse professionele worstelaars, waaronder zesvoudig wereldkampioen Hamid Sourian, deelnamen. United World Wrestling en het Internationaal Olympisch Comité worden momenteel door internationale mensenrechten groepen onder druk gezet. Om Iran te sanctioneren en hen te verbieden internationale worstelcompetities te houden.

Als reactie op de executie van Hosseini (en de tientallen andere executies die de afgelopen maand in Iran hebben plaatsgevonden). Heeft de NCRI de Verenigde Naties, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN. En alle lidstaten van de Europese Unie opgeroepen Iran te veroordelen.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Jake Paul: ‘Mayweather pak ik zijn 50-0 record af’

De YouTuber lijkt steeds vervelender te worden in zijn aanpak van het boksen,

5 x sterkste man keert terug naar de MMA-kooi

Mariusz Pudzianowski is de meest succesvolle sterke man aller tijden

MOORD: Olympiër gezocht voor doden medeworstelaar (23)

Het slachtoffer werd vorige week doodgeslagen met hockeysticks en honkbalknuppels

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page