Exclusief: Interview met Kickboks en Muay Thai super talent Georgina van der Linden Nieuws
Nieuws

Exclusief: Interview met Kickboks en Muay Thai super talent Georgina van der Linden

Exclusief: Interview met Kickboks en Muay Thai super talent Georgina van der Linden

Kickboks en Muay Thai talent Georgina van der Linden ook wel bekend als “Lady Killer” maakt een opmars naar de top!

Georgina van der Linden was pas 13 jaar toen zij al haar eerste C klasse partij vocht in Engeland, en met 14 jaar haar eerste B klasse Partij tegen Priscilla Davids. En heeft nu 5 A partijen gevochten en alle 5 gewonnen. Afgelopen weekend veroverde zij een wederom een wereld titel, tijd om eens met haar om de tafel te gaan....

Georgina, wanneer ben je voor het eerste met vechtsport in aanraking gekomen?

Mijn vader trainde destijds, en ik ben toen ik 6 jaar was 1 x meegegaan naar een training. Ik vond het zo leuk, dat ik er niet meer mee ben gestopt. Nu ben ik 10 jaar verder, heb 114 partijen mogen vechten. Waarvan ik 107 gevechten heb gewonnen 5 verloren en 2 onbeslist. En ik op me 16e A klasse ben en voor als nog onverslagen ben in de A klasse 5-5 gewonnen.

Exclusief: Interview met Kickboks en Muay Thai super talent Georgina van der Linden

Op welke toernooien heb je zoal gevochten?

Op welke niet ik heb aan heel veel dingen mee gedaan. Nationaal en internationaal, ik reis met me vader eigenlijk de hele wereld over. September 2014 K1 Open World Championships in London. (WereldKampioen -52 kg 14-17 ). Mei 2015 5Th Kombat League World Championship Muay Thai Verona Italie, op dit Toernooi heb ik op 14 jarige leeftijd de Serie 1 Senioren meegedaan. Omdat ik eigenlijk teveel ervaring had om in me eigen leeftijd categorie mee te doen. Ik ben hier Wereld kampioen geworden tegen een Franse dame Malika die destijds 24 jaar was. September 2016 IFMA Youth World Championships Bangkok. (Goud). En de Award voor Beste Vrouwelijke Atlete van het toernooi. Augustus 2017 IFMA Youth World Championships Bangkok (Silver)

Welke partij staat jou het meeste bij?

Voor mij staat de Partij tegen Samantha Van Doorn het meeste bij 18 Februari Enfusion in Eindhoven. Dit was voor mij mijn Debuut op Enfusion, voor het eerst op een groot Podium en gelijk in het Live programma. Er was best veel commotie om deze partij, mensen vonden het te vroeg om gelijk al tegen de Top 3 van Nederland te vechten. Waarom gelijk Samantha! Voor mij was dit een Test puur om te kijken of ik het niveau aan kon en hoever ik was. Deze partij heb ik unaniem op me naam weten te zetten

Wie is tot nu toe je moeilijkste tegenstander geweest?

Ik heb eigenlijk niet echt iemand als tegenstander gehad waar ik het heel moeilijk tegen gehad heb, maar als ik iemand moet noemen dan zou ik nu zeggen Samantha. Puur omdat ik toen in me gedachten had dat het een hele zware partij zou worden.

Wie staat er op je lijstje om tegen te vechten?

Ik heb niet echt een lijstje van dames waar ik tegen wil vechten. Ik vecht tegen iedereen, maakt mij eigenlijk niet uit wie ik tegenover me krijg.

Iedere vechter heeft een voorbeeld, wie is dat voor jou?

Lastige vraag Ik zal je eerlijk zeggen, ik ben daar eigenlijk nooit echt mee bezig geweest.

Exclusief: Interview met Kickboks en Muay Thai super talent Georgina van der Linden

Wat trekt je aan in de vechtsport?

Het is een individuele sport je moet het in de ring toch alleen doen. Dat is wat me aantrekt, je bent niet afhankelijk van teamgenoten. Als mijn partij niet loopt zoals ik wou, kan ik alleen mezelf de schuld daarvan geven. Tuurlijk je hebt een heel team om je heen, en me hoek die me coacht, Maar dan nog moet je het helemaal zelf doen.

Volg je een speciaal dieet ivm wedstrijden of trainen?

Ik volg nog niet echt een Dieet. 3 weken voor me partij let ik wel op wat ik eet en drink.

Je bent bezig met een opmars in de vechtsport? Waar zie jij jezelf in de toekomst staan, Glory Enfusion etc?

Op Enfusion heb ik natuurlijk al me Debuut gemaakt en ik zal vaker op Enfusion te zien zijn. 18 November sta ik op Enfusion Glorious Heroes in Groningen tegen Ilsury Hendrikse. Glory zal hoop ik de volgende stap zijn, en zou ik wel tegen Tiffany van Soest willen vechten. Verder zie ik wel wat er op me pad komt, ik zal tegen niemand nee zeggen , ik wil vechten maakt me niet uit tegen wie.

Je wordt getraind door je vader, is dat een voor of nadeel?

Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen of het een voor of een nadeel heeft, omdat ik al vanaf het begin door me vader getraind wordt ;-). En nooit echt onder iemand anders getraind hebt. Wel is de druk hoger, ben ik van mening omdat je zo dicht bij elkaar staat. En ik vindt het bijzonder, zeker omdat je samen een passie deelt en ook succes hebt. Het gaat er soms hard aan toe, tijdens de voorbereidingen naar een partij toe. Maar dat is allemaal om een doel te bereiken, en dat is na een training dan ook allemaal weer vergeten. Ik ben mijn vader erg dankbaar voor wat hij allemaal voor me doet. En onze sterke band privé en in de sport maakt ons tot wij nu zijn. En wat we tot nu hebben bereikt en nog gaan bereiken daar ben ik zeker van.

Je hebt een indrukwekkend staat van dienst in het kickboksen, is er volgens jou een verschil tussen de mannen competitie en die bij de vrouwen? Of is deze even zwaar?

Ik denk dat de competitie tussen mannen en vrouwen even zwaar is. Wij vrouwen moeten er net zo hard voor trainen als de mannen.

Vind jij dat het vrouwen kickboksen voldoende aandacht krijgt?

Er wordt na mijn mening minder aandacht besteed aan de vrouwen in deze sport. Wat ik wel erg jammer vindt, je ziet wel dat de opkomst bij de dames steeds groter wordt. Er zou inderdaad meer aandacht moeten worden gegeven aan de dames in deze sport. Ook wij moeten keihard trainen/werken en dingen laten om onze doelen te behalen.

Hoe vaak train jij en waar?

Ik train 5 dagen in de week in Rotterdam bij team Solo.

Wie zitten er zoal in de zaal als je moet vechten?

Mijn moeder en opa/oma zijn er altijd bij, verder de mensen die mij willen zien vechten.

Waar denk je aan als je die ring in stapt?

Verliezen is geen optie!

Bij een Staredown, wat gaat er dan door je heen?

Ik ben tijdens een Staredown eigenlijk altijd rustig. Ben niet snel onder de indruk van iemand!

Vechtsporters hebben vaak moeite om goede sponsoren te vinden, wie zijn jouw sponsoren, en wat doen zij voor je, en andersom wat doe jij voor hen?

Mijn sponsors zijn op dit moment: Awal Baru 010, Mike Nikko van Nikko Sports in Eindhoven, hij staat mij bij in alle benodigdheden, M Double You voor de voeding Supplementen, en Jacobs Autoparts. Al mijn sponsoren staan op mijn Walk out Shirt en deze draag ik altijd het gehele gala en als ik de ring in stap. Tevens draagt mijn hoek ook altijd mijn Shirt. En via Sociaal media.

Welke advies heb jij voor jongeren die graag aan vechtsport willen gaan doen?

Ik zeg doen, wel of geen wedstrijd plannen?! Je kan zo je energie hierin kwijt. Het is een sport waarbij je alles traint, niet alleen je lichaam. Maar fysiek wordt je er ook scherper door. Je leert omgaan met Discipline. En dat heeft niet alleen betrekking op je sport maar ook zeker er buiten!

Is er verder nog iets dat jij wilt delen met onze lezers?

Aantal behaalde titels:

  • 11x Nederlands kampioen
  • 10x Wereld Kampioen
  • Waarvan me eerste Pro Wereld titel op 14 Oktober 2017
  • 2x Europees Kampioen
  • 3x Brits Kampioen
  • 1x Frans
  • 1x Internationaal kampioen

Als het jullie interesseert om te zien wat mij zoal bezig houdt en hoe alles verloopt met me aankomende partijen. Volg me dan op me Facebook pagina Georgina “Lady Killer “ van der Linden.

Bedankt voor lezen van mijn interview en tot snel!

Osh.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws