Huis bokslegende Muhammad Ali wordt Moslim zomerschool - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Huis bokslegende Muhammad Ali wordt Moslim zomerschool

Huis bokslegende Muhammad Ali wordt Moslim zomerschool

Een Turkse educatieve stichting die het huis van de legendarische Amerikaanse bokser Muhammad Ali heeft gekocht, heeft plannen aangekondigd om het pand te veranderen in een zomerschool voor moslimjongeren.

De Turken Foundation heeft aan het begin van dit jaar de 81 hectare grote boerderij aan de rand van de Joseph River in Berrien Springs in Michigan gekocht voor $ 2,5 miljoen. Compleet met een zwembad, een fitnessruimte en een basketbalveld, het landgoed is waar de voormalige zwaargewicht kampioen zijn zomers doorbracht en een deel van zijn pensioen. In 2006 verhuisden Ali en zijn vrouw naar Arizona.

Ali, een voormalig wereldkampioen zwaargewicht, stierf in juni 2016 op 74-jarige leeftijd in de Amerikaanse stad Phoenix nadat hij leed aan aandoeningen van de luchtwegen gecompliceerd door de ziekte van Parkinson.

Doel

“We dachten er meteen aan om het te kopen toen we zagen dat het te koop was. Ali bracht de laatste twee decennia van zijn leven hier door “, zei hoofd van de stichting Behram Turan over de deal. “Wat ons in deze acquisitie motiveerde, was dat het in de buurt van Chicago was, waar een grote moslimgemeenschap woont en dit is een plek waar we Ali’s nagedachtenis willen bewaren”

Turken is opgericht in 2014 en is toegewijd aan het helpen van Turkse studenten met huisvesting, beurzen en culturele programma’s, evenals het bevorderen van interculturele relaties en begrip tussen de tradities van verschillende islamitische studenten en de Amerikaanse cultuur.

Studenten

De organisatie is nu van plan om het pand te ontwikkelen tot een zomerschool voor moslims en als een knooppunt voor de lokale gemeenschap. Turan zei dat de plaats ook moslims zal dienen die naar de Verenigde Staten komen om te studeren.

“Ons werk zal zowel door het Muhammad Ali Museum als de familie van Ali worden ondersteund. We willen dat het fungeert als een functionerend gemeenschapscentrum met een zomerschool en conferenties, “voegde Turan eraan toe.

Voordeel

“Dit zal ook een kans zijn voor studenten om geïnspireerd te worden door Ali’s levensfilosofie en te werken voor succes. Het zal uiteraard voordelig zijn voor de moslimgemeenschap in de Verenigde Staten om deze eigenschap voor dit specifieke doel te gebruiken. “

Ali stond bekend als Cassius Clay voordat hij de islam in de vroege jaren zestig omarmde met de Nation of Islam-groep, die de islam combineerde met Afrikaans-Amerikaans politiek activisme, voordat hij zich in 1975 tot de mainstream soennitische islam wendde.

Bekijk ook

Sportscholen open tot 8 uur ’s avonds! ‘Essentiële sector’

De sluiting is niet alleen een doorn in het oog van de sportschoolhouders

VIDEO! Kickbokser (15) overlijdt tijdens toernooi

Toch werd er besloten hem door te laten vechten.

Koekje van eigen deeg! UFC’er Jon Jones flink aangepakt

Soms kom je je gelijke tegen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page