HELDEN: MMA-vechters redden leven 1-jarig jongetje - Vechtsport Info
Home / Nieuws / HELDEN: MMA-vechters redden leven 1-jarig jongetje

HELDEN: MMA-vechters redden leven 1-jarig jongetje

Een 1-jarige jongen krijgt een levensreddende behandeling, met hulp van de Bellator MMA broers Patricio en Patricky Friere.

Dankzij financiering die is verkregen door de Braziliaanse regering en met de hulp van Bellator MMA vechters Patricio Freire en Patricky Friere, is het leven van een 1-jarig jongetje gered. Arthur Ferreira Belo lijdt aan type 1 spinale spieratrofie (SMA1), een levensbedreigende ziekte.

Veel geld nodig

SMA1 is een zeldzame genetische ziekte, gekenmerkt door zwakte en spieratrofie die de mobiliteit in een vroeg stadium ernstig in gevaar brengen. De situatie van Arthur Ferreira Belo trok de aandacht van de twee bij Bellator vechtende broers Freire. Deze besloten actie te ondernemen.

Er most maar liefst $2.8 miljoen worden opgehaald voor apparatuur en medicijnen die het jongetje tot zijn 2e jaar in moet nemen. “Ik en mijn broer voelden medelijden”, vertelde Patricio onlangs aan MMA Junkie. “Het voelde alsof we de plicht hadden om de boodschap door te geven en hem te helpen, omdat hij een degeneratieve ziekte aan zijn ruggengraat heeft. “

Regering moet meebetalen

“Het medicijn dat hij (nodig had) moest nemen, kost $ 2 miljoen. Als hij het niet neemt voordat hij twee jaar oud is, is het niet effectief. We hebben geprobeerd zo goed mogelijk te helpen. Sinds we de video hebben uitgebracht, hebben we nog een miljoen Reais en $ 100.000 (USD) gedoneerd. “

Ondanks de inspanningen van de Pitbull Brothers was er ongeveer $ 1,6 miljoen tekort. Een rechtszaak bracht duidelijkheid omdat de rechter besliste dat de Braziliaanse overheid het bedrag moest aanvullen. Woensdag deed de federale overheid de betaling. Echter blijft de lijn open voor donaties voor aanvullende benodigdheden.

Bekijk ook

NL-Judoka Tsjakadoea gediskwalificeerd op WK! 'Tegen de regels'

NL-Judoka Tsjakadoea gediskwalificeerd op WK! ‘Tegen de regels’

Slecht nieuws voor Tsjakadoea

Zo begon UFC 30 jaar terug! 'Met 1 Nederlandse vechter' (video)

Zo begon UFC 30 jaar terug! ‘Met 1 Nederlandse vechter’ (video)

Er stonden slecht 2 buitenlandse vechters op het programma

Topkickbokser Andrew Tate onder vuur om 'fake' vechtvideo! 'Kan niet'

Topkickbokser onder vuur om ‘fake’ vechtvideo! ‘Kan niet’

Kickboksfans nemen de vechter op de hak

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page