Haters! Transgender-man reageert na winst op vrouw in MMA-debuut
Home / Nieuws / Haters! Transgender-man reageert na winst op vrouw in MMA-debuut

Haters! Transgender-man reageert na winst op vrouw in MMA-debuut

Alana McLaughlin heeft gereageerd op critici nadat ze afgelopen weekend pas de tweede transgender vechter was die deelnam aan professioneel MMA.

In de voetsporen van Fallon Fox nam McLaughlin deel aan haar eerste pro MMA-gevecht met Combate Global. In de tweede ronde versloeg zij Celine Provost na een fascinerend actievol gevecht in de eerste ronde.

Terwijl het debat woedt over de vraag of ze al dan niet had mogen meedoen, ging McLaughlin naar sociale media en sprak haar haters aan. ,,Goedemorgen, vrienden, supporters en anderen! Ik krijg veel variaties van dezelfde vervelende berichten die me een bedrieger noemen alsof ik niet zomaar anderhalve ronde in elkaar ben geslagen”, schrijft McLaughlin.

Toon respect

,,Jullie moeten Celine Provost wat respect tonen. Ze maakte me meer dan eens bijna af, en op scorekaarten won ze zeker die eerste ronde. Dit is de enige post die ik hierover zal plaatsen. Transfoben maken mij alleen maar sterker.”

De discussie of mannen die transformeren naar vrouw wel mee mogen doen aan dames sporten laaide op na het gevecht van McLaughlin. Het kracht verschil zou te groot zijn en oneerlijk tegenover de vrouwelijke tegenstanders.

Bekijk ook

Man beet vechter (16) stuk uit oor! ‘ Hij wilde mij neersteken’

Alex Williams de 16-jarige MMA-vechter kwam afgelopen week in het nieuws!

Beruchte ‘Russische Mike Tyson’ eerder uit de cel

De bokser zat een celstraf van 10 jaar uit

Overeem waarschuwt Verhoeven! ‘Ik kom voor je titel’

Op 23 oktober staan de twee grootste vechters ooit tegenover elkaar in het Gelredome, Arnhem tijdens Collision 3.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page