'Nachtmerrie'! Transgender man wint van vrouw in MMA-debuut MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Nachtmerrie'! Transgender man wint van vrouw in MMA-debuut

'Nachtmerrie'! Transgender man wint van vrouw in MMA-debuut

Alana McLaughlin maakte afgelopen nacht haar debuut tegen Celine Provost tijdens Combate Global in Miami, Florida. De vechter die eerst als man door het leven ging was blij dat er een tegenstander gevonden was.

Transgender-vechter McLaughlin is de eerste openlijk transgender atleet die sinds 2014 deelneemt aan MMA in de Verenigde Staten, won haar debuut en versloeg Provost via submission (Read Naked Choke).

Ex-commando

McLaughlin (38), is een voormalig commando bij de V.S. Army Special Forces, is slechts de tweede man die als transgender vrouw in MMA vecht. Fallon Fox, die de eerste was, was aanwezig om naar McLaughlin te kijken.

Het was niet gemakkelijk voor Combate om een tegenstander te vinden. ,,Het was een nachtmerrie om een ​​tegenstander te vinden", zei McLaughlin voor het gevecht. ,,Ik heb niets dan respect voor Provost." McLaughlin hoopt een pionier te zijn voor transgender-atleten in vechtsporten en zegt dat ze "de deur wil openen" en "ruimte wil maken" voor anderen zoals zij.

Discussie

Deelname van Transgenders die als voormalig man mee doen aan vrouwen competitie in de sport zorgt al enige tijd voor discussie. Fox vocht die tussen 2012 en 2014 zes keer in MMA vocht is een van de activisten die proberen een lans en taboe te breken. Toch zijn er ook voorbeelden van vrouwen die man werd en in vechtsport succes boekten.

Patricio Manuel (voormalig vrouw), schreef boksgeschiedenis in 2018 toen zij de eerste transgender man werd die deelnam aan een professionele bokswedstrijd in de Verenigde Staten. Manuel versloeg Hugo Aguilar destijds via unaniem besluit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws