Gokhan Saki hoopt in maart terug te keren naar de UFC Nieuws
Nieuws

Gokhan Saki hoopt in maart terug te keren naar de UFC

Gokhan Saki hoopt in maart terug te keren naar de UFC

Gokhan Saki hoopt in maart of april terug te keren naar de UFC, na herstel van zijn meniscus blessure

De voormalige K-1 en Glory-kampioen moest zichzelf excuseren van zijn UFC 219-wedstrijd met Khalil Rountree nadat een blessure die als eerste opdook in zijn Glory-dagen opnieuw de kop opstak na zijn UFC-debuut. Saki legde uit dat hij in 2012 voor het eerst de knieblessure opliep, maar na meer nadruk te hebben gelegd op de knie voor MMA, laaide de blessure op na zijn eerste ronde knock-out tegen Henrique da Silva op UFC Fight Night 117 in Japan.

Gokhan Saki hoopt in maart terug te keren naar de UFC

Dit is een oude blessure die voor het eerst tot stand kwam op Glory 1 in Zweden

"Ongeveer vijf minuten voor het gevecht was er iets mis. Ik ging door in het gevecht en eindigde het in een minuut, maar toen ik terugkwam naar de kleedkamer, was mijn knie opgezwollen. "Ik stopte voor een week en daarna ging ik door met trainen. Met kickboksen kon ik het nooit echt voelen, maar tijdens mijn UFC-gevecht voelde ik dat er weer iets misging toen ik schopte. Misschien was het de beweging en het verschillende voetenwerk".

De blessure verergerde tijdens zijn eerste training

Nadat hij drie weken lang de knie had laten rusten, ging Saki terug naar de worstel training maar begon de knie weer op te zwellen. Hoewel de scheur in de meniscus werd gevonden na een bezoek aan het ziekenhuis, vertelde Saki de artsen dat hij nog steeds wilde deelnemen aan UFC 219 ondanks de blessure. Echter na het opstarten van zijn trainingskamp in Miami om zijn training te beginnen voor Rountree, verergerde de blessure tijdens zijn eerste training.

Er zat gewoon een groot gat in het midden van mijn meniscus

"Na het gevecht gebeurde er ongeveer drie weken niets, het was weer een beetje opgezwollen. Toen begon ik opnieuw jiu-jitsu te trainen. Op een dag zat ik gewoon ongeveer 15 minuten op mijn knieën en het werd weer erg opgezwollen, dus ging ik naar het ziekenhuis. "Ze namen me mee naar een MRI en ze ontdekten dat ik een scheur in mijn meniscus had. Er zat gewoon een groot gat in het midden van mijn meniscus".

Ik vertelde de dokter dat ik echt wilde vechten op 30 december.

Ik vertelde hem zelfs met de blessure te willen vechten. Hij zei me om een ​​of twee weken rust te nemen en dan weer te gaan trainen, maar geen jiu-jitsu of iets dat te zwaar op de knieën is. "Ik nam de twee weken vrij en vloog naar Miami om daar een kamp te maken en in de eerste training heb ik er meer pijn aan gedaan. Ik gooide een trap, ik draaide mijn been niet genoeg en werd de blessure erger".

Revalidatie duurt acht weken

Saki liet zijn meniscusschade vijf weken geleden herstellen, dus hij zal ernaar uitkijken om binnen drie weken terug te keren naar de training. Volgens de knockout koning wil hij in maart of april weer actie ondernemen. "De dag na mijn eerste training in Miami hebben ze mijn meniscus gerepareerd, maar na het repareren duurt de revalidatie ongeveer acht weken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws