GLORY KICKBOKSKAMPIOEN RICO VERHOEVEN: 'Dit moet stoppen' Nieuws
Nieuws

GLORY KICKBOKSKAMPIOEN RICO VERHOEVEN: 'Dit moet stoppen'

GLORY KICKBOKSKAMPIOEN RICO VERHOEVEN: 'Dit moet stoppen'
GLORY KICKBOKSKAMPIOEN RICO VERHOEVEN: 'Dit moet stoppen'

De dood van de Amerikaanse George Floyd die omkwam door politie geweld maakt veel mensen boos. Ook kickbokskampioen Rico Verhoeven is er over ontdaan.

George Floyd stikte letterlijk terwijl een agent een knie in zijn nek hield ten hij weerloos op de grond lag. "Ik kan niet ademen, alstublieft laat mij los, " waren de laatste woorden van de Afro-Amerikaanse Floyd. Het werd al snel duidelijk dat de actie van de agent. een racistische aard had.

Stop het racisme

Later doken er dan ook niets verhullende foto's op via social media waar de agent te zien was met een pet met racistische tekst er op. De afgelopen dagen braken er rellen uit in Amerika en zijn er veel protesten. Ook bekende personen spreken zich uit tegen racisme, zo ook Rico Verhoeven.

"Wat vorige week OPNIEUW in de VS gebeurde, is tragisch, frustrerend, walgelijk en maakt me boos. Ik kan me niet eens de pijn voorstellen om anders behandeld te worden vanwege ras! DIT MOET STOPPEN en we moeten er allemaal voor zorgen dat we dit niet normaliseren! " Zegt Verhoeven op Instagram met een begeleidende video.

Samen en inspireren

"Samen staan we sterk en samen moeten we ervoor zorgen dat deze boodschap op een vreedzame maar impactvolle manier wordt gehoord. Deze video toont drie mannen in de frontlinie van het protest over hoe ze gerechtigheid kunnen krijgen voor George Floyd. "

"Het heeft me echt geraakt, omdat ze allemaal op hun eigen manier protesteren, maar het er schijnbaar mee eens zijn wat de beste manier is om dit te doen. Inspireer anderen om hetzelfde te doen!" Verhoeven is niet de enige bekende persoon die zich uitspreekt.

Geen strijd

Ook UFC kampioen Jon Jones ging de straat en nam zelfs actie tegen enkele relschoppers om hen te wijzen het vreedzaam te houden. In de aanloop naar zijn wedstrijd tegen Badr Hari vorig jaar. Maakte Verhoeven ook al duidelijk dat het niet een strijd van land, of ras tegen ras was.

Dit wekte veel sympathiek ook bij de fans van Badr Hari. Vooral in de vechtsportwereld is het regel zaken als ras en afkomst gescheiden te houden. Het gaat om de sport en daar hoort iedereen gelijk te zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

What happened AGAIN in the US last week is tragic, frustrating and makes me disgusted and angry. I cannot even imagine the pain of being treated differently on account of race! THIS GOT TO STOP and we should all make sure that we should not allow this to be normalised! Together we stand strong and together we should make sure this message is heard in a peaceful, yet impactful manner. This video shows three men out on the frontline of the protest talking about how to get justice for George Floyd. It really got to me, because each one of them is protesting in their own way, but are seemingly agreeing what's best way to do so. Inspire others to do the same! #georgefloyd #notoracism #standup

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws