Gewapende overvaller gestopt door beveiliger! 'Jiu-Jitsu helpt' Nieuws
Nieuws

Gewapende overvaller gestopt door beveiliger! 'Jiu-Jitsu helpt'

Gewapende overvaller gestopt door beveiliger! 'Jiu-Jitsu helpt'

Een ongewapende beveiliger verhinderde dat een schutter een behandelkliniek in Buffalo (Amerika) binnenging afgelopen week. De man die al een schot had gelost met zijn wapen had niet gerekend op de snelheid van de in Jiu Jitsu getrainde man.

Het incident is vastgelegd op bewakingsbeelden die onlangs zijn vrijgegeven door de politie van Buffalo. Op de beelden is te zien hoe de man, de 48-jarige Jeremy Griffin de methadon kliniek binnenkomt en met het wapen zwaait voordat hij wordt geconfronteerd met een beveiliger.

Vuurwapen gevaarlijk

Op beveiligingsbeelden van buiten de kliniek is te zien hoe beveiligers met Griffin op de grond worstelen terwijl twee omstanders hielpen het AR-15 machinegeweer van hem af te pakken. Politieagenten zeggen dat er tijdens de strijd nog minstens twee schoten zijn afgevuurd, maar niemand raakte gewond.

De beveiliger wordt geprezen om zijn kordate optreden. ''De vechtsport ervaring van de man zorgde ervoor dat hij zo snel en kordaat kon ingrijpen", aldus een politie verklaring.

DISCLAIMER: Dit artikel maakt deel uit van een voortdurende inspanning om te laten zien wat er meer gebeurt. De focus ligt hierbij niet op wat er in de arena plaatsvind, maar op wat er op straat zoal plaatsvindt. Maar is geen verheerlijking van straat gevechten of andersoortig geweld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws