GELD PROBLEMEN: Zal ONE Championship in 2020 overleven? Nieuws
Nieuws

GELD PROBLEMEN: Zal ONE Championship in 2020 overleven?

GELD PROBLEMEN: Zal ONE Championship in 2020 overleven?
GELD PROBLEMEN: Zal ONE Championship in 2020 overleven?

De grootste vechtsport organisatie van Azië lijkt in financiële problemen te verkeren, zo beweerd voormalig kampioen Shinya Aoki.

Website Bloody Elbow meldt dat de voormalig kampioen en gezicht van de organisatie verteld hoe ONE waarschijnlijk vecht om te overleven in 2020. Aoki was in de opbouwjaren van ONE Championship een van haar grootste sterren, echter schreef hij onlangs over de strijd van ONE in Japan en zegt dat het bedrijf zou vechten om te overleven in 2020.

Aoki meld onder andere dat ONE grote verliezen leed en in de financiële problemen verkeerd, ondanks dat ONE en haar CEO Chatri Sityodtong constant de lof trompet blazen over successen lijkt er heel wat aan de hand. Uit documenten vanuit Singapore blijkt dat ONE vanaf 2017 verliezen van $ 92,6 miljoen heeft opgelopen, hun uitgaven zouden in de daaropvolgende jaren flink zijn toegenomen.

Grote bedragen

ONE besteed veel geld aan het aankopen van topvechters en het organiseren van grote events. Zo zou de organisatie ook in gesprek zijn geweest met GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven, maar strandde de onderhandelingen omdat er miljoenen in het spel zouden zijn (red.).

Ook al heeft ONE donderdag nog aangekondigd een aantal nieuwe partners te hebben aangesloten waaronder Unilever lijkt er toch meer aan de hand. Overigens is ONE niet blij met de uitlatingen van Aoki en heeft in het verleden geprobeerd het verhaal te beheersen en actie te ondernemen tegen vechters die zich uitspreken of uit de pas lopen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws