Home / Nieuws / Floyd Mayweather de ring in tegen kickbokser Tenshin Nasukawa in Tokio

Floyd Mayweather de ring in tegen kickbokser Tenshin Nasukawa in Tokio

Floyd Mayweather de ring in tegen kickbokster Tenshin Nasukawa in Tokio

Ongeslagen bokslegende Floyd Mayweather Jr. zal binnenkort de ring in gaan tegen het kickboks wonderkind Tenshin Nasukawa, Dit blockbuster-gevecht zal naar verwachting plaatsvinden in Tokyo, in de heilige Saitama Super Arena op oudejaarsavond en worden uitgezonden op de Japanse TV-zender Rizin14.

Rizin heeft het nieuws zojuist officieel bekend gemaakt tijdens een persconferentie, die zich momenteel plaats vindt in Tokio en wordt uitgezonden op het YouTube-kanaal van de organisatie. Tenshin Nasukawa zal aanwezig zijn op deze persconferentie, evenals Floyd Mayweather, die onlangs met zijn privéjet in Japan aankwam.

Dit nieuws komt als een enorme verrassing, omdat Mayweather onlangs is gekoppeld aan wedstrijden met UFC lightweight champion Khabib Nurmagomedov en met zijn oude rivaal Manny Pacquiao. De ongeslagen bokser vertelde onlangs aan de Amerikaanse zender TMZ dat hij hoopte in de nabije toekomst in Tokio te kunnen vechten. Hij gaf tevens aan dat mixed martial artists en kickbokser als potentiële tegenstanders werden beschouwd. Het lijkt erop dat hij niet overdreef.

Wonderkind Nasukawa

Tenshin Nasukawa is een van de meest indrukwekkende vechters in de vechtsportgeschiedenis. De 20-jarige Japanse sensatie heeft een indrukwekkend en vlekkeloos cv. Nasukawa is na 27 wedstrijden nog steeds ongeslagen en heeft 21 overwinningen behaald als gevolg van een knock-out. Hoogtepunten van zijn cv zijn onder overwinningen op Amnat Ruenroeng, Yamato Fujita, Yusaku Nakamura, Rodtang Jitmuangnon en meest recent de mede Japanse ster Kyoji Horiguchi.

Nasukawa heeft ook vier keer deelgenomen aan mixed martial arts en daarbij twee van die wedstrijden gewonnen door knock-out, één door submission en één door een jurybeslissing. Hij heeft echter nog nooit deelgenomen aan een gevecht als een professionele bokser.

Legende Mayweather

Floyd Mayweather wordt ondertussen door velen beschouwd als de grootste bokser aller tijden. De Amerikaan vocht voor het laatst in augustus 2017. Toen won hij in de 10e ronde met een TKO van Conor McGregor in een vergelijkbaar cross-over gevecht. Maywaether bleef hierdoor na 50 wedstrijden ongeslagen. Andere hoogtepunten van zijn ongelooflijke carriere zijn overwinningen op onder ander Manny Pacquiao, Canelo Alvarez, Miguel Cotto, Victor Ortiz, Juan Manuel Márquez, Ricky Hatton, Oscar De La Hoya, Zab Judah, Arturo Gatti en nog veel, veel meer.

Bekijk ook

Youtuber en vechtsport fan Zackstube overleden

Treurig nieuws: Youtuber Zackstube overleden

Treurig nieuws Youtuber Zackstube is vandaag overleden. Hij was klein van stuk maar deed grote ...

Gepest meisje slaat meedogenloos terug (video)

Wraak: gepest MMA-meisje slaat meedogenloos terug (video)

Pesten is van alle tijden, echter lijkt deze de afgelopen jaren verhard. Van kopschop video’s ...

Bare knuckle bokser legt fraude bij promotor bloot (video)

Chris Leben vertelt zijn kant van het verhaal na het ontmaskeren van de frauderende WBKFF-initiatiefnemers. ...