Bruce Lee werd verdacht van moord op bekende actrice Nieuws
Nieuws

Bruce Lee werd verdacht van moord op bekende actrice

Bruce Lee werd verdacht van moord op bekende actrice

Een bizarre moordzaak in 1969 hield de wereld bezig. Zwangere actrice Sharon Tate werd op brute wijze vermoord.

De man van Tate, de bekende filmregisseur Roman Polanski verdacht lange tijd vechtsportlegende Bruce Lee van de moord op zijn vrouw. Echter bleek later dat "The Manson Family" onder leiding van Charles Manson, Tate en de vijf andere mensen hadden vermoord.

Bruce Lee en zijn vrouw Linda waren vrienden van Polanski en Sharon Tate. Een ontbrekende bril en ander indirect bewijs deden Polanski vermoeden dat zijn vechtsport trainer ook de moordenaar van Tate was. Polanski ging er van uit dat de moordenaar iemand was die hij kende.

Vermoedens

Waarom zou Roman Polanski vechtsporticoon Bruce Lee ervan verdenken vijf mensen op brute wijze te vermoorden. Waaronder de moeder van zijn ongeboren kind, Sharon Tate? Wat betreft het motief, vond Polanski dat Lee het misschien kwalijk nam dat hij door de Hollywood-gemeenschap als een buitenstaander werd beschouwd.

Polanski vertelde niemand van zijn vermoedens over Lee. Het verhaal kwam pas naar voren toen Polanski zijn autobiografie schreef, die in 1985 uitkwam. Lee stierf op jonge leeftijd in 1973. Een nieuwe docuserie op EPIX, Helter Skelter: An American Myth, gaat dieper in op Polanski's vermoedens.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws