EERSTE ISKA EXAMENS BIJ MIKES GYM IN AMSTERDAM Nieuws
Nieuws

EERSTE ISKA EXAMENS BIJ MIKES GYM IN AMSTERDAM

EERSTE ISKA EXAMENS BIJ MIKES GYM IN AMSTERDAM

Op zaterdag 4 november vonden bij de bekende sportschool Mike’s Gym in Amsterdam de eerste ISKA examens in Nederland plaats.

Hoewel het examen voor zowel kinderen, jeugd alsook volwassenen is bestond de eerste groep uit jeugdige sporters. Zo'n 30 deelnemers namen aan het examen deel. Er namen naast sporters van Mike’s Gym zelf ook sporters van andere sportscholen deel. Wat opviel was dat alle kinderen zich samen met hun trainers top hadden voorbereid! Wat ook opviel was dat er een ijzeren discipline heerste tijdens het examen, de deelnemers waren super geconcentreerd en ook de aanwezige ouders keken met belangstelling toe!

EERSTE ISKA EXAMENS BIJ MIKES GYM IN AMSTERDAM

Theorie over zelfverdediging

Ook zat bij het examen een stukje theorie over zelfverdediging. Hierdoor leren de kinderen wanneer en hoe ze hun sport mogen gebruiken bij zelfverdediging en wanneer absoluut niet! De theorie zat er bij het meerendeel van de kickboksers goed in! Het ging hier niet zozeer over uit het hoofd leren van een zinnetje maar meer om het begrijpen van de wet: wat mag wel en wat mag niet!

Dik verdiende diploma in ontvangst nemen

Na afloop mochten de deelnemers, nadat enkelen sommige onderdelen over moesten doen, hun dik verdiende diploma in ontvangst nemen. Ze zijn nu in het bezit van een ISKA graduatie die wereldwijd erkenning geniet! Buiten het diploma zelf kregen alle deelnemers van Mike’s Gym zelf na afloop nog een T-Shirt cadeau waarop hun graduatie staat. Van de ISKA zelf krijgen de deelnemers nog een opnaaier voor op hun kickboks broek. Deze examens zijn natuurlijk een schitterend instrument voor trainers om hun kickboksers een extra doel te geven om voor te trainen. Dit is ook motiverend voor de sporters die niet voor wedstrijden trainen.

EERSTE ISKA EXAMENS BIJ MIKES GYM IN AMSTERDAM

Alreeds meerdere aanmeldingen

Meerdere sportscholen hebben zich al aangemeld voor examens op hun locatie. Het mooie van de wereldwijde erkenning van ISKA graduaties komt natuurlijk vooral bij hogere graduaties: als de sporters op een dag hun zwarte band/1e Dan behalen is deze wereldwijd erkend. Dit is belangrijk omdat er ook ontelbare kleinere bonden met examens zijn die in landen zoals Japan, China en de USA geenerlei bekendheid genieten.

Voor informatie over deze examens kan men zich aanmelden bij Willem-Jan Verdonk: 0618313023 of willemjanverdonk@live.nl

EERSTE ISKA EXAMENS BIJ MIKES GYM IN AMSTERDAM

EERSTE ISKA EXAMENS BIJ MIKES GYM IN AMSTERDAM

EERSTE ISKA EXAMENS BIJ MIKES GYM IN AMSTERDAM
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws