Druk op Marokkaanse koning! UFC's Azaitar broers vriendschap onder de loep
Home / Nieuws / Druk op Marokkaanse koning! UFC’s Azaitar broers vriendschap onder de loep

Druk op Marokkaanse koning! UFC’s Azaitar broers vriendschap onder de loep

Abu en Ottman Azaitar lopen gevaar de steun van de Marokkaanse koning Mohammed VI te verliezen nadat lokale media de omvang van hun criminele verleden bekendmaakten. De Marokkaanse pers lijkt een offensief te hebben ontketent tegen de bekende broers en UFC-vechters.

Op 1 mei 2021 publiceerde Hespress, de meest prominente digitale krant in Marokko, een anoniem artikel in het Frans met het lange strafblad en de veroordelingen van Abu Azaitar. De controversiële UFC-vechter Abu Azaitar staat vooral bekend om zijn vriendschap met de Marokkaanse koning Mohammed VI.

Reeks veroordelingen

Website Bloody Elbow bericht dat het artikel van 3500 woorden in het Arabisch werd vertaald en twee dagen later opnieuw gepubliceerd op de site.

In het artikel werden de reeks veroordelingen van de vechter beschreven, waaronder diefstal, afpersing, fraude, fysiek geweld, criminele samenzwering, computerfraude, drugshandel, mishandeling, vervalsing en verzet tegen autoriteit.

Hulp van de koning

De vriendschap van de gebroeders Azaitar met koning Mohammed VI heeft ook bijgedragen aan hun respectievelijke carrières. Nadat Abu Azaitar problemen had om de Verenigde Staten binnen te komen vanwege zijn criminele verleden, raakte de koning naar verluidt overstuur en besloot hij tussenbeide te komen om de vechter te helpen zijn visum te krijgen, wat uiteindelijk lukte. (tekst loopt door onder video)

De gebroeders Azaitar, geboren in Keulen, Duitsland uit ouders die uit Marokko emigreerden, gingen naar de King Fahd Academy. Dit is een controversiële islamitische school die wordt gefinancierd door Saoedi-Arabië en wordt verdacht van “het aantrekken van islamisten naar Duitsland”. (Lees meer op Bloody Elbow, Engels, leestijd 5 minuten).

Bekijk ook

'Slavendrijver!' Vechtbaas door het slijk gehaald

‘Slavendrijver!’ Vechtbaas door het slijk gehaald

Hij werd vaak om dit feit op de vingers getikt

Meisje slaat anabole tante stuk

Meisje slaat anabole tante stuk! ‘Niet te geloven’ (video)

Niet te geloven, een mager meisje wint het van een anabole tante.

'Dombo!' Bro slaat zichzelf knock-out in MMA-straatgevecht

‘Dombo!’ Bro slaat zichzelf knock-out in MMA-straatgevecht (video)

Het doel van een gevecht is meestal winnen en dan nog het liefst via een knock-out.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page