'Doodslaan gaat te ver, dit moet stoppen!' Bare Knuckle is onveilig Nieuws
Nieuws

'Doodslaan gaat te ver, dit moet stoppen!' Bare Knuckle is onveilig

'Doodslaan gaat te ver, dit moet stoppen!' Bare Knuckle is onveilig

Justin Thornton overleed maandag aan de gevolgen van verwondingen opgelopen in een bare knuckle bokswedstrijd afgelopen augustus. De dood van de vechter schokte de vechtsportwereld. Er wordt nu opgeroepen tot een verbod van de bloederige sport.

De Association of Boxing Commissions heeft een verklaring afgegeven na de dood van Thornton. ,,De medische commissie van de Association of Boxing Commission is vooral bezorgd dat atleten, die deelnemen aan Bare Knuckle boksen een hoger risico lopen op acute en chronische verwondingen", luidt de verklaring.

Het zijn vooral oudere vechters die al een tijd uit de roulatie zijn die het blote vuist boksen als een snel verdien model zien. De Bare Knuckle organisaties maken daar gretig gebruik van. Terwijl de boksers het gevoel hebben als helden in de ring te staan. Vaak eindigen de wedstrijden met heftige blessures of zelfs de dood.

Dit moet nu stoppen

Thornton, 36, stierf maandag nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen. In augustus op Bare Knuckle FC 20, werd Thornton naar verluidt verlamd als gevolg van zijn 18 seconden durende knock-out verlies tegen Dillon Cleckler. Vanaf 23 september lag hij aan de beademing met een tracheotomie en infuus. In een verklaring dinsdag verklaarde Cleckler dat Thornton stierf aan een longontsteking. (Tekst loop door onder de video)

De dood van de vechter zaait verdeeldheid in Amerika waar het in een aantal staten legaals is om met de blote vuist te boksen. Toch wordt er stevig opgelopen tot een verbod ook daar waar het is toegestaan. ABC-voorzitter Mike Mazzulli zegt hierover; ,,Het stoort me. We praten over de veiligheid van vechters en het koste wat kost beschermen van de vechters. … Dit moet stoppen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws