Home / Nieuws / De onstuitbare opmars van Bare Knuckle boxing

De onstuitbare opmars van Bare Knuckle boxing

Bare Knuckle boksen is te vergelijken met straatgevechten, maar het enige verschil is dat er regels zijn in Bare Knuckle.

Het Bare Knuckle boksen is in de Amerikaanse staat New Mexico legaal verklaard. De staat Wyoming was de eerste die de sport op 20 maart 2018 legaliseerde, ook Mississippi en New Hampshire hebben het als legaal bestempeld. Er wordt gezegd dat er naar verwachting nog vijf staten deze sport, in de komende zes maanden legaal zullen maken.

Isidro Castillo eigenaar van School of Hard Knocks Promotion geeft aan dat de afgelopen dinsdag (4/9/2019) de New Mexico State Athletic Commission (NMAC) hem het groene licht gaf. “Dit is een enorme mijlpaal voor de staat New Mexico. Alleen al dit jaar hebben we grote organisaties gehad die in de nabije toekomst naar New Mexico kwamen,”zegt hij.

Naar Nederland

“MMA promotie Legacy Fighting Alliance was hier eerder dit jaar. Muay Thai promotie Lion Fight Promotions is gepland om hun event op 20 april te brengen. Mexicaanse MMA-promotie Combate Americas staat gepland op 28 juni. Wanneer het eerste Bare Knuckle Fighting-evenement plaatsvindt is nog niet bekend,” sluit Castillo af.

LEES OOK > Hubert Geven tekent bij Bare Knuckle organisatie

Ook in Europa maakt het Bare Knuckle een snelle groei door, vooral Engeland is koploper met de BKB organisatie. Deze tekende afgelopen week de Nederlander Hubert Geven. Deze zal zeer binnenkort zijn debuut maken in naar verwacht wordt Londen. Of het Bare Knuckle over zal waaien lijkt een kwestie van tijd. Bronnen melden dat er gesprekken gevoerd worden om de sport naar ons land te halen.

Bekijk ook

Heftige video: Agent wil man in MMA-stijl 'knock-out' slaan

Heftige video: MMA-agent poogt man ‘knock-out’ te slaan

Dat sommige arrestanten niet graag meewerken met de politie is bekend.

Politie Bodycam: Video opgedoken arrestatie Conor McGregor

Conor McGregor heeft de afgelopen periode vaak de handboeien aangemeten gekregen.

VIDEO: Digitaal apparaat helpt kickboksers Holzken en Souwer

VIDEO: Digitaal apparaat traint kickboksers Nieky Holzken en Andy Souwer

Vechtsporters zijn altijd op zoek naar het perfectioneren van hun technieken.

REGIO NIEUWS UITGELICHT