Home / Nieuws / De meest brute sport ter wereld: Blote knokkels en kopstoten

De meest brute sport ter wereld: Blote knokkels en kopstoten

Je moet heel wat in je mars hebben om de ring in te stappen bij de meest brute vechtsport ter wereld, lethwei.

Bij lethwei of Birmese kickboksen zijn handschoenen niet toegestaan, maar alle trappen, stoten, elleboog- en kniestoten en kopstoten wel. Behalve tape en gaas draagt geen van beide vechters iets aan hun handen, meer om ervoor te zorgen dat knokkels niet op een zweethuid afglijden in plaats van ze te beschermen tegen letsel. Ook hier zijn kopstoten volledig legaal.

Welkom bij Lethwei, de 2000 jaar oude opvallende sport en de meest brute ter wereld. Ooit overschaduwd door Muay Thai, geniet lethwei van de opkomst van de diverse vechtsporten, lethwei of traditionele Birmese kickboksen, en geniet nu van een gezonde opleving. Met zijn bekendheid komt een evenredige toename van de belangstelling voor de cultuur van Myanmar zelf.

Nederlandse vechters

Afgezien van Myanmar hebben er al lethwei-evenementen plaatsgevonden in Slowakije, Singapore, Japan, Thailand en Taiwan, maar geen enkele daarvan is op grote schaal commercieel beschikbaar voor fans. In Nederland is de sport wellicht nog niet zo bekend maar animo onder vechters is er wel, deze wijken nu nog uit naar het blote vuist boksen.

Om een ​​breder publiek en buitenlandse vechters aan te trekken, zijn regels aangepast. En door op de UFC Fight Pass te komen, betekende dit dat het de sluier van duisternis over deze oude sport, die ooit alleen op de radar stond van hardcore vechtfans, effectief is verwijderd.

Bekijk ook

Moeder Natalee Holloway helpt in zaak vermiste dochter UFC-vechter

Beth Holloway (R) helpt mee in de zoektocht c is de moeder van Natalee die ...

Rico Verhoeven doet trucje: ‘Reacties branden los’

Je moet als bekende Nederlander of sporter toch echt wel een groot incassering vermogen bezitten. ...

OPGEPAKT: Ontvoerder dochter UFC-vechter in de kraag gevat

De gezochte man in verband met de zaak van de vermiste Aniah Blanchard is in ...