VIDEO: Dana White pakt Connor McGregor zijn wereldtitel af! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / VIDEO: Dana White pakt Connor McGregor zijn wereldtitel af!

VIDEO: Dana White pakt Connor McGregor zijn wereldtitel af!

Tijdens de UFC 223 pre-fight persconferentie op woensdag, maakte UFC-president Dana White het officieel. Conor McGregor is ontdaan van zijn lichtgewicht titel voor het 155-pond titelgevecht van zaterdag tussen Khabib Nurmagomedov en Max Holloway. McGregor won de titel op UFC 205 in november 2016 en heeft deze niet verdedigd. De winnaar van de UFC 223 headliner op zaterdag tussen Nurmagomedov en Holloway wordt gekroond tot de onbetwiste lichtgewichtkampioen.

Al langer geruchten over onttroning van McGregor

Niemand op de persconferentie leek verrast dat White bevestigde dat de titel inderdaad is afgepakt van McGregor. Ook werd er gevraagd hoe het met Tony Ferguson zat die uitviel voor UFC 223 wegens een blessure en zijn zoveelste afzegging tegen Khatib Nurmagomedov hiermee bewerkstelligde. UFC-president Dana White zei dat Ferguson’s tijdelijke lichtgewicht titel “zou vervallen” in een interview met ESPN. Op woensdag, tijdens de UFC 223 pre-fight persconferentie, verduidelijkte White dat Ferguson niet werd ontdaan van de interim-titel en dat hij een van de topvechters in de UFC blijft.

 

McGregor vocht voor het laatst in een bokswedstrijd

De langverwachte beslissing dat McGregor zijn 155-riem zou verliezen, werd officieel aangekondigd door UFC-president Dana White tijdens een persconferentie voor de pay-per-view-kaart van zaterdag in Barclays Center. McGregor heeft niet gevochten voor UFC sinds hij de 155-pond titel won op UFC 205 in november 2016. McGregor vocht voor het laatst in een bokswedstrijd die hij verloor van Floyd Mayweather Jr. op 26 augustus 2017.

Bekijk ook

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

BREAKING: Poirier vs McGregor officieel voor 10 juli

Conor McGregor en Dustin Poirier zullen dan toch echt de UFC-kooi in gaan tegen elkaar.

‘Hersenloze’: bekende MMA-scheidsrechter maakte grote fout

John McCarthy de bekende MMA-scheidsrechter heeft flink wat commentaar op een van zijn collega's.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page