D ’Angelo Marshall nieuwkomer bij GLORY, Rico Verhoeven verslaan is mijn doel! Nieuws
Nieuws

D ’Angelo Marshall nieuwkomer bij GLORY, Rico Verhoeven verslaan is mijn doel!

D ’Angelo Marshall nieuwkomer bij GLORY, Rico Verhoeven verslaan is mijn doel!

D’Angelo Marshall genomineerd als nieuwkomer van het jaar bij Glory, Rico Verhoeven your next!

Wie 9 december Glory 49 heeft gekeken, heeft waarschijnlijk ook het gevecht tussen Ismael Londt en D’Angelo Marshall gezien. D’Angelo Marshall verslaat Ismael Londt via unaniem besluit, en staat sneller dan verwacht tegenover Benjamin Adegbuyi 16 februari op Glory 50 Chicago. Deze genomineerde nieuwkomer is eentje om in de gaten te houden en daarom ging onze fotograaf/reporter Odessa bij hem op bezoek voor een exclusief interview.

Foto: ODC
Foto: ODC

Omdat Ismael een goeie vriend is, was het ook wel pijnlijk

Laten we het allereerst over de wedstrijd tegen Ismael Londt hebben. Omdat Marshall met Londt heeft getraind en veel van hem heeft geleerd, was dit een bijzonder gevecht. De heren hebben elkaar voor die tijd gesproken, het was niet anders, “de knop moest om”. Omdat zij elkaar al een tijd kennen was de overwinning voor Marshall erg dubbel. D’Angelo Marshall: “Het is altijd een opluchting als de wedstrijd voorbij is. Je hebt je zolang voorbereid op een wedstrijd van 10 minuten. Dan ben je blij dat het voorbij is en nog blijer dat je ook nog hebt gewonnen, dat de voorbereiding dus niet voor niets is geweest. Daarnaast, omdat Ismael een goeie vriend is, was het ook wel pijnlijk. Het voelde een beetje apart, het is vervelend dat hij verliest door jou. Maar uiteindelijk is het voor mezelf en ben je natuurlijk blij dat je gewonnen hebt.”

Alles stap voor stap

D’Angelo Marshall is zich ervan bewust dat dit gevecht belangrijk was voor zijn carrière, maar blijft bij zichzelf en bekijkt alles stap voor stap. Zo is hij namelijk ook ooit begonnen als jonge jongen bij Rock Gym onder leiding van Dennis Rock. Hij ging op zijn 19e levensjaar voor het eerst de ring in, “even kijken of ik het kan”. Van de ene wedstrijd kwam de andere. Hij zette zijn doelen nooit ver vooruit. Na zijn B-partij wilde hij gaan voor zijn A-partij, vervolgens wilde hij weleens op een groot gala vechten. Toen kwam hij bij Slamm terecht onder leiding van Milton Fleter. Zijn volgende doel was een gevecht op tv, maar dat zou vast niet lukken dacht hij. Totdat zijn manager Sorhab Saeeyan van Fight Club hem de kans gaf om bij Glory te vechten. Hij is toen gaan trainen bij Mousid Gym onder leiding van Mousid Akhamrane, maar heeft uiteindelijk de overstap gemaakt naar The Colosseum onder leiding van Danny de Vries. Daar heeft hij het nu erg naar zijn zin, er hangt een goede sfeer en er zijn fijne jongens om mee te trainen.

Foto: ODC
Foto: ODC

Aankomend gevecht

Nu is D’Angelo Marshall volop bezig met zijn voorbereiding. Het aankomende gevecht tegen Benjamin Adegbuyi is een grote uitdaging. Het is een goeie ervaren jongen. D’Angelo Marshall: “Aan de ene kant vind ik het een beetje snel. Ik had liever gewacht na mijn vorige wedstrijd en wat rustiger aan gedaan. Had iets meer ervaring willen opbouwen voor ik tegen zulke jongens sta, maar het is nou eenmaal zo. Begrijp me niet verkeerd, ik ben er blij mee en ik heb er erg zin in! Ik vind het fijn dat ik mezelf kan testen tegenover zulke jongens en dat ik mezelf kan laten zien, kan laten zien wat ik in huis heb.”

Marshall zijn voorbereiding bestaat vooral uit volop trainen bij The Colosseum en focussen op zichzelf. D’Angelo Marshall: “Ik bekijk globaal zijn tactiek en stijl, daar haal ik enkele dingen uit. Ik ken hem en zijn stijl dus ga er niet te diep in door. Ik focus meer op mezelf.”

Guno Marshall

Hij is zijn manager Sorhab erg dankbaar voor de mogelijkheid om op het grote podium te mogen vechten. Maar zonder zijn vader zou het er niet van komen. Guno Marshall is een grote ondersteuning en support zijn zoon op elk vlak. D’Angelo Marshall: “Mijn vader kent mij natuurlijk beter dan wie dan ook. Dus hij kan mij op andere vlakken aansturen en weet precies wat ik persoonlijk nodig heb. Zoals je ziet leef ik aangepast, niet zoals iedereen, dus ik heb ook mijn eigen aanpak nodig. Hij weet wat ik wel en niet fijn vind, hij weet met mij te werken. Hij sleept mij erdoorheen maar ik kan ook veel op hem afschuiven.”

Foto: ODC
Foto: ODC

Het uiteindelijke doel is Rico Verhoeven verslaan

Marshall is een vechter die wij echt in de gaten moeten houden. Ik heb vandaag met eigen ogen zijn focus, discipline en gedrevenheid gezien. Vanuit meerdere hoeken waren er al geruchten over een match met Jamal Ben Saddik of Badr Hari aangezien hij Ismael Londt heeft verslagen, maar nog niks is zeker. Uiteindelijk is het doel om tegenover Rico Verhoeven te staan. D’Angelo Marshall: “Rico is toch de man, de kampioen. Ik wil hem niet zomaar tegenkomen, niet te snel. Maar wel met de tijd wanneer ik er klaar voor ben.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws