Coronavirus gevaar voor Nederlandse kickboksers en MMA vechters? Nieuws
Nieuws

Coronavirus gevaar voor Nederlandse kickboksers en MMA vechters?

Coronavirus gevaar voor Nederlandse kickboksers en MMA vechters?
Coronavirus gevaar voor Nederlandse kickboksers en MMA vechters?

Met de uitbraak van het Coronavirus in Azië neemt de zorg over de vechtsport events en haar deelnemers toe.

Vrijdag werd bekend dat het wereldtitelgevecht tussen Jose Ramirez en Viktor Postol is afgelast. Ramirez’s WBC / WBO junior wereldkampioen weltergewicht zou een titelverdediging doen, echter vond Bob Arum van Top Rank die het event organiseert het onverantwoord te vechten in China.

Ramirez versus Postol zou plaatsvinden in Mission Hills Haikou Hainan, China. Arum melde de boksers en alle betrokkenen omtrent het event niet in gevaar te willen brengen. Echter lijkt er in de vechtsportwereld flink wat commotie te zijn ontstaan en wordt gevreesd dat meer grote events zullen worden afgelast.

Nederlandse vechters

Zo ook voor de events van ONE Championship die voor dit jaar maar liefst 42 kickboks en MMA events gepland heeft op het Aziatische continent. Het levensbedreigende Coronavirus zou zomaar flink roet in het eten kunnen gooien als deze niet onder controle komt. Dit kan ook flinke gevolgen hebben voor de Nederlandse vechters op het ONE Championship rooster.

Maar niet alleen ONE Championship kan nadelige gevolgen ondervinden door de uitbraak van het virus ook andere vechtsport organisaties zoals Kunlun, Rizin en overige zouden best wel eens in de wacht kunnen komen te staan. Ondertussen wordt er hard gewerkt het corona virus te beteugelen, gevreesd wordt dat het wel even kan duren voordat deze onder controle is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws