Cecilia Brækhus verdedigt met succes weltergewicht titel boksen in Moskou Nieuws
Nieuws

Cecilia Brækhus verdedigt met succes weltergewicht titel boksen in Moskou

Cecilia Brækhus verdedigt met succes weltergewicht titel boksen in Moskou

Foto: Twitter Cecilia Brækhus (rechts) met Lucia Rijker (links)
Foto: Twitter Cecilia Brækhus (rechts) met Lucia Rijker (links)

Boksen uit liefde

"Ik doe mee omdat het leuk is, omdat ik graag andere meisjes sla," zei Braekhus met een lach, misschien slechts een gedeeltelijk grapje. "Ik hou van deze sport. Dat is de reden waarom de vrouwen erin raken. Het is niet omdat we beroemd worden of rijk worden. Ze doen het alleen vanwege de liefde voor de sport. Als we geld verdienen, is dat een enorme bonus. '

En nu is Braekhus (34-0) en waarschijnlijk een van de best betaalde vrouwelijke boksers. Nee, ze trekt niet tientallen miljoenen dollars per keer binnen zoals Anthony Joshua en Canelo Alvarez. In plaats daarvan verdiende Braekhus, de onbetwiste weltergewichtkampioen van de wereld, in haar laatste gevecht, op een HBO-undercard met Gennady Golovkin tegen Vanes Martirosyan in het hoofdevenement, een gage van $ 50.000.

Meer respect

"Vrouwen gaan absoluut niet boksen omdat ze geld willen verdienen," zei ze. "We weten dat er een 0% kans of een heel klein percentage is voor ons om veel geld te verdienen." Braekhus biedt echter iets meer aan de sport. Ze is de nr. 1 pond voor pond vrouwelijke bokser in een tijd waarin vrouwen die boksen steeds bekender en meer gerespecteerd worden. Vanavond liet zij maar weer eens zien de weltergewicht titel boksen waard te zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws