Cecilia Brækhus verdedigt met succes weltergewicht titel boksen in Moskou - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Cecilia Brækhus verdedigt met succes weltergewicht titel boksen in Moskou

Cecilia Brækhus verdedigt met succes weltergewicht titel boksen in Moskou

Cecilia Braekhus, de beste vrouwelijke bokser ter wereld, begon niet met boksen voor geld. Of voor roem en bekendheid. Zelfs toen Braekhus de ring vanavond (zaterdag) in Moskou betrad tegen de toen nog ongeslagen Inna Sagaydakovskaya, was Braekhus niet gericht op een groot geldgevecht tegen Claressa Shields of Christina Hammer. Nee, ze vocht om dezelfde reden waarom ze altijd gevochten heeft.

VIDEO | Lucia Rijker stoomt vrouwelijke topbokser klaar voor titel verdediging!
Foto: Twitter Cecilia Brækhus (rechts) met Lucia Rijker (links)

Boksen uit liefde

“Ik doe mee omdat het leuk is, omdat ik graag andere meisjes sla,” zei Braekhus met een lach, misschien slechts een gedeeltelijk grapje. “Ik hou van deze sport. Dat is de reden waarom de vrouwen erin raken. Het is niet omdat we beroemd worden of rijk worden. Ze doen het alleen vanwege de liefde voor de sport. Als we geld verdienen, is dat een enorme bonus. ‘

En nu is Braekhus (34-0) en waarschijnlijk een van de best betaalde vrouwelijke boksers. Nee, ze trekt niet tientallen miljoenen dollars per keer binnen zoals Anthony Joshua en Canelo Alvarez. In plaats daarvan verdiende Braekhus, de onbetwiste weltergewichtkampioen van de wereld, in haar laatste gevecht, op een HBO-undercard met Gennady Golovkin tegen Vanes Martirosyan in het hoofdevenement, een gage van $ 50.000.

Meer respect

“Vrouwen gaan absoluut niet boksen omdat ze geld willen verdienen,” zei ze. “We weten dat er een 0% kans of een heel klein percentage is voor ons om veel geld te verdienen.” Braekhus biedt echter iets meer aan de sport. Ze is de nr. 1 pond voor pond vrouwelijke bokser in een tijd waarin vrouwen die boksen steeds bekender en meer gerespecteerd worden. Vanavond liet zij maar weer eens zien de weltergewicht titel boksen waard te zijn.

Bekijk ook

ZIEN! MMA-Vechter zonder hand scoort KO in 4 seconden: 2 tegen 1 wedstrijd

Gehandicapte MMA-vechter Alexander Karapetyan versloeg twee tegenstanders tegelijk in een Epic Fighting Championships-evenement in Rusland. Karapetyan.

Bokswedstrijd Vyacheslav Datsik tegen Alexander Emelianenko

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Een Russische bokspromotor heeft een gevecht geboekt tussen de twee beruchte vechters.

UFC-vechter ontsnapt wederom aan de dood: ‘Bloedde bijna leeg’

Weer een bijna-doodervaring.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page