Bokser met HIV toch toegestaan om te vechten! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bokser met HIV toch toegestaan om te vechten!

Bokser met HIV toch toegestaan om te vechten!

Moeten vechtsporters met een besmettelijke ziekte worden toegestaan om toch te vechten?

Boksen en MMA worden in Noord-Amerika gereguleerd door atletiekcommissies van staats-, stam-, provinciale en gemeentelijke overheden. Een van de meest fundamentele verantwoordelijkheden van de commissie is ervoor te zorgen dat vechters niet concurreren met door bloed overdraagbare ziekten zoals hepatitis B, hepatitis C en HIV of AIDS. Onlangs kwam naar buiten dat in de Verenigde Staten een bokser toch een boks licentie kreeg terwijl bekend was dat hij een HIV besmetting heeft.

Bokser met HIV toch toegestaan om te vechten!

Willens en wetens een hiv-positieve bokser toestemming gegeven om deel te nemen aan een gevecht

Michael Mazzulli, voorzitter van de Association of Boxing Commissions, reikte onlangs uit naar de gouverneur van Arkansas, beweerde dat de Atletische Commissie van Arkansas willens en wetens een hiv-positieve bokser toestond om deel te nemen aan een gevecht op of rond 11 november 2017. Mazzulli begrijpt dat de bokser in kwestie was een vergunning in de staat Florida geweigerd was vanwege een positieve hiv-test, waarbij de ontkenning van de vergunning werd genoteerd op de schorsingslijst die onder auspiciën van het ABC werd gehouden krachtens de federale wet.

Mazzulli beweert verder dat zowel hij als de Florida-commissie Arkansas via het managing agency, het Department of Health, op de hoogte bracht van de HIV-positieve status van een bokser, maar hij mocht toch vechten. Dit lijkt een directe schending van federale wetgeving en een grove minachting voor gezondheids- en veiligheidsnormen.

De bokser zal naamloos blijven om zijn recht op privacy te beschermen.

Bijna twee weken later, de naam van de tegenstander blijft onbekend omdat de wedstrijd nog steeds niet was gemeld aan de Boxing Registries, ook een overtreding van de federale Muhammad Ali Act, die vereist dat de resultaten binnen 48 uur worden gemeld bij de officiële ABC-officials. . Hoewel de rapportagevertraging in strijd is met de federale wetgeving, verbleekt deze in vergelijking met het toestaan ​​van een hiv-positieve bokser om deel te nemen aan een wedstrijd.

Kritische vragen gesteld

Hoewel de Regels van Arkansas, uniek en meest helaas, het discretionair maken of een bloedtest vereist is, heeft het Arkansas-licentie / aanvraagformulier de volgende vraag over de vechter: “Heb je ooit positief getest (zelfs als een 2e test negatief was) voor HIV of hepatitis of stafylokokinfectie. Zo ja, beschrijf, met inbegrip van de datum en de naam van de arts of medische zorgverlener. “De aanvraag bevat ook een HIPPA-release. De implicatie is dat een Hiv-positieve bevinding de vechter zal diskwalificeren. Verder, terwijl het toedienen van een bloedonderzoek discretionair is, volgens de Arkansas-voorschriften “zal een positieve test voor de aanwezigheid van infectieziekten leiden tot een onmiddellijke schorsing van de licentie van de licentienemer.” (Regulering 2.7.15) Dus volgens de voorschriften, sinds Arkansas feitelijke kennis had van het Hiv-positieve resultaat, de bokser had niet mogen deelnemen aan een gevecht en zijn licentie had moeten worden opgeschort. Verder zou onder federale wetgeving de actie van Florida die een vergunning om medische redenen ontkent, moeten worden gehonoreerd.

Deze meest flagrante schending van de gezondheid en veiligheid kan zelfs een overtreding zijn van het statuut van Arkansas § 5-14- 123 met betrekking tot immunodeficiëntie.

Deze reeks beschuldigingen roept tal van problemen op:

  1) Waarom mocht een hiv-positieve bokser meedoen?
2) Werd de tegenstander, de scheidsrechter en de hoekmensen geïnformeerd zodat ze een weloverwogen keuze konden maken om deel te nemen aan het evenement? Zijn ze tot op heden geïnformeerd?
3) Was de arts die de bokser had opgeruimd om te vechten op de hoogte van zijn HIV-positieve status?
4) Ligt de jager op zijn vergunningsaanvraag? (Een secundaire vraag, aangezien de Commissie naar verluidt feitelijke kennis van zijn tests uit Florida had)

De Association of Boxing Commissions heeft bijna 100 lid commissies en heeft toegang tot allerlei soorten advies en experts. Mazzulli vroeg dat Gov. Hutchinson het ABC alsjeblieft zou toestaan om Arkansas te assisteren om ervoor te zorgen dat zo’n overtreding nooit meer gebeurt.

En Nederland?

In Nederland is er nog geen geval als deze bekend, echter kan het wel voorkomen dat een vechtsporter in een dergelijke situatie de ring in zou kunnen stappen, ook als hij of zij niet zelf weet heeft van een eventuele besmetting. Wellicht tijd voor verplichte tests ook bij amateur wedstrijden.

Bekijk ook

Aspen Ladd verruilt UFC voor PFL na genadeloos ontslag

Aspen Ladd verruilt UFC voor PFL na genadeloos ontslag

Aspen Ladd, 27, werd onlangs ontslagen uit de UFC-selectie

Agentje boksen loopt verkeerd af! 'GTA in het echt' (video)

Agentje meppen loopt verkeerd af! ‘GTA in het echt’ (video)

Agressie op straat komt in alle vormen voor.

Pereira huurt oud rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht met Adesanya

Pereira huurt Glory rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht

Alex Pereira heeft de hulp ingeroepen van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page