Boksbond AIBA sluit antidoping akkoord met het International Testing Agency Nieuws
Nieuws

Boksbond AIBA sluit antidoping akkoord met het International Testing Agency

Boksbond AIBA sluit antidoping akkoord met het International Testing Agency

Boksbond AIBA sluit antidoping akkoord met het International Testing Agency

Anti-doping staat bovenaan de prioriteitenlijst van AIBA

Tom Virgets, Executive Director van AIBA, zei: "Het beschermen van onze atleten en de integriteit van onze sport is van het grootste belang en anti-doping staat bovenaan de prioriteitenlijst van AIBA. Onze samenwerking met de ITA biedt een nieuwe reeks anti-dopingactiviteiten waar onze sporters en onze ambtenaren profijt van kunnen hebben - we kijken er naar uit om deze programma's zo snel mogelijk uit te rollen. " De overstap bevestigt opnieuw de sterke inspanningen van AIBA om positieve verandering en verdere verbeteringen aan het bestuur en antidopingstelsel te bewerkstelligen, wat een topprioriteit was voor de interim-president van AIBA. In nauwe samenwerking met ITA blijft AIBA betrokken bij antidopingonderwijs voor boksers en ledenfederaties.

Gafur Rahimov, interim-president van AIBA, zei: "AIBA zet zich in voor schone sport en ik ben blij dat we tot de eerste Olympische internationale federaties behoren die toetreden tot de ITA. Deze nieuwe samenwerking sluit goed aan bij de strategie van AIBA en vormt een grote mijlpaal voor onze organisatie en de toekomst van boksen. "

AIBA ondersteunen in haar strijd tegen antidoping

Benjamin Cohen, directeur-generaal van de ITA, zei: "Zorgen voor eerlijke mededinging staat centraal in de integriteit en reputatie van welke sport dan ook. De proactieve benadering van AIBA is volledig in lijn met de positie van de ITA als een onafhankelijke en vertrouwde partner in de bescherming van schone sport. Door het volledige scala van zijn antidopingprogramma aan ons toe te vertrouwen bij de ITA, hopen we op zijn beurt dat we AIBA in staat stellen om zich volledig te richten op zijn kernopdracht om boksen te ontwikkelen. We kijken er naar uit om AIBA onze expertise te bieden en zijn volledig toegewijd om AIBA te ondersteunen in haar strijd tegen antidoping. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws