Boksbond AIBA sluit antidoping akkoord met het International Testing Agency - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boksbond AIBA sluit antidoping akkoord met het International Testing Agency

Boksbond AIBA sluit antidoping akkoord met het International Testing Agency

De International Boxing Federation (AIBA) is een van de eerste internationale federaties voor een Olympische sport die officieel toetreedt tot het pas opgerichte International Testing Agency (ITA). Na zijn eerdere relatie met de Doping Free Sports Unit van de wereldwijde vereniging van internationale sportfederaties, besteedt AIBA zijn anti-dopingactiviteiten nu volledig uit aan het International Testing Agency (ITA), inclusief testen, resultaatbeheer (voor eventuele schendingen van de antidopingregels) ), inlichtingenvergaring, planning van testdistributie, onderwijs en TUE-vrijstellingen.

Boksbond AIBA sluit antidoping akkoord met het International Testing Agency

Anti-doping staat bovenaan de prioriteitenlijst van AIBA

Tom Virgets, Executive Director van AIBA, zei: “Het beschermen van onze atleten en de integriteit van onze sport is van het grootste belang en anti-doping staat bovenaan de prioriteitenlijst van AIBA. Onze samenwerking met de ITA biedt een nieuwe reeks anti-dopingactiviteiten waar onze sporters en onze ambtenaren profijt van kunnen hebben – we kijken er naar uit om deze programma’s zo snel mogelijk uit te rollen. ” De overstap bevestigt opnieuw de sterke inspanningen van AIBA om positieve verandering en verdere verbeteringen aan het bestuur en antidopingstelsel te bewerkstelligen, wat een topprioriteit was voor de interim-president van AIBA. In nauwe samenwerking met ITA blijft AIBA betrokken bij antidopingonderwijs voor boksers en ledenfederaties.

Gafur Rahimov, interim-president van AIBA, zei: “AIBA zet zich in voor schone sport en ik ben blij dat we tot de eerste Olympische internationale federaties behoren die toetreden tot de ITA. Deze nieuwe samenwerking sluit goed aan bij de strategie van AIBA en vormt een grote mijlpaal voor onze organisatie en de toekomst van boksen. ”

AIBA ondersteunen in haar strijd tegen antidoping

Benjamin Cohen, directeur-generaal van de ITA, zei: “Zorgen voor eerlijke mededinging staat centraal in de integriteit en reputatie van welke sport dan ook. De proactieve benadering van AIBA is volledig in lijn met de positie van de ITA als een onafhankelijke en vertrouwde partner in de bescherming van schone sport. Door het volledige scala van zijn antidopingprogramma aan ons toe te vertrouwen bij de ITA, hopen we op zijn beurt dat we AIBA in staat stellen om zich volledig te richten op zijn kernopdracht om boksen te ontwikkelen. We kijken er naar uit om AIBA onze expertise te bieden en zijn volledig toegewijd om AIBA te ondersteunen in haar strijd tegen antidoping. “

Bekijk ook

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut (video)

Deze zette een lowkick in maar werd vrijwel afgestraft door Prikaza.

Glory neemt maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Glory Collision 4 maatregelen! ‘Gedragsregels voor fans en vechters’

Voor Glory Collision 4 welke deze zaterdag plaatsvindt in het Gelredome Arnhem

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page