Home / Nieuws / Boks Nieuws / Zo ziet het leven van een ‘blote vuist bokser’ er uit (video)

Zo ziet het leven van een ‘blote vuist bokser’ er uit (video)

Het bare knuckle boksen of het vechten met blote vuist in een boksring wordt gezien als de meest brute vechtsport.

“Maar er is meer dan alleen maar bloed en zware blessures,” zo zegt Sean George. De wereldkampioen George is bij de Engelse BKB organisatie een van de meest succesvolle blote vuist boksers. In een interview met Wales Online verteld de bokser dat er meer achter de sport zit.

“Het is niet alleen maar vechten in donkere steegjes of op geheime plaatsen, de sport is geëvolueerd naar het reguliere circuit, wij vechten tenslotte voor en erkende organisatie en op grote events, “vervolgt George. Dat je over een bepaalde drempel heen moet stappen om deze extreme vorm van boksen te doen is duidelijk.

Geen watjes

Experst bewren echter dat het bare knuckle veiliger is dan het gewone boksen, daar is het risico groot op gebroken handen door het dragen van bokshandschoenen. De Nederlandse UFC-legende Bas Rutten legde dat al eens haarfijn uit in een interview met onze redactie.

Maar even terugkomend op George, deze gunt in een video een inkijkje in zijn leven en hoe hij naast de sport gewoon werkt in de bouw. Het zijn harde jongens de Bare Knuckle boksers. Overigens maakt de Nederlandse vechter Hubert Geven zaterdag 14 september zijn Bare Knuckle debuut bij de BKB in Londen.

Bekijk ook

🎤 | Bokskampioen Tyson Fury start zang carrière in de ring?

Zaterdagnacht claimde Tyson Fury de WBC

Anthony Joshua de volgende stop voor Tyson Fury?

Voor de rematch tussen Wilder en Fury

🎥 | GATVER: Tyson Fury likte bloed van Deontay Wilder’s lichaam

Tyson Fury kwam zijn belofte na