Bokskampioen ontdaan van wereldtitels in doping schandaal – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen ontdaan van wereldtitels in doping schandaal

Bokskampioen ontdaan van wereldtitels in doping schandaal

Alejandra Jimenez

De WBO heeft Alejandra Jimenez officieel haar WBC/WBO wereldtitels ontnomen.

Jimenez versloeg Crews-Dezurn met een split decision in januari, maar raakt nu haar wereldtitel kwijt. De WBO heeft een resolutie van 10 pagina’s vrijgegeven die Alejandra Jimenez officieel van haar super middengewicht titel ontdoet vanwege een mislukte drugstest.

Door het onttronen van Jimenez is Franchon Crews-Dezurn voorlopig hersteld als kampioen van 168 pond divisie. De WBC verwijderde Jimenez in februari al uit de ranking, hoewel ze de titel niet aan Crews-Dezurn hadden teruggegeven. Jimenez versloeg aanvankelijk Crews-Dezurn in januari op de undercard van Jaime Munguia-Patrick Allotey, en nam haar de WBC / WBO-titels af.

Doping

Twee weken later testte Jimenez echter positief op stanozolol, een vrij veel voorkomende anabole steroïde. Ook haar B-steekproef bleek positief, waardoor beide sanctieorganen in actie kwamen. Stanozolol ook wel bekend als stromba is een synthetisch anabole steroïde, dat van dihydrotestosteron is afgeleid.

De WBC lijkt nog wel een klus te hebben om een tegenstander voor Crews-Dezurn om tegen te laten vechten voor de vacante titel als ze die niet direct teruggeven. Aan de andere kant vermeldt BoxRec slechts 19 super-middengewichten voor vrouwen in de divisie, dus de kans is groot dat Crews-Dezurn en Jimenez uiteindelijk elkaar weer zullen tegenkomen.

Bekijk ook

🎥 Geweld moment Lopez en Kambosos Jr: ‘moet je klappen’

Teofimo Lopez en George Kambosos Jr zullen 5 juni de strijd met elkaar aangaan

‘WTF man’: UFC staredown loopt uit de hand (video)

Jeremy Stephens werd licht gewelddadig tegen zijn rivaal Drakkar Klose

🎥 Levi Rigters: ‘ik wacht op Glory’ en meer in de WCS podcast

Tijdens de nieuwste aflevering van de Enfusion WCS Podcast die vandaag live ging waren topknokkers Levi Rigters en Endy Semeleer gasten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page