Bokskampioen ontdaan van wereldtitels in doping schandaal Nieuws
Nieuws

Bokskampioen ontdaan van wereldtitels in doping schandaal

Bokskampioen ontdaan van wereldtitels in doping schandaal
Bokskampioen ontdaan van wereldtitels in doping schandaal

De WBO heeft Alejandra Jimenez officieel haar WBC/WBO wereldtitels ontnomen.

Jimenez versloeg Crews-Dezurn met een split decision in januari, maar raakt nu haar wereldtitel kwijt. De WBO heeft een resolutie van 10 pagina's vrijgegeven die Alejandra Jimenez officieel van haar super middengewicht titel ontdoet vanwege een mislukte drugstest.

Door het onttronen van Jimenez is Franchon Crews-Dezurn voorlopig hersteld als kampioen van 168 pond divisie. De WBC verwijderde Jimenez in februari al uit de ranking, hoewel ze de titel niet aan Crews-Dezurn hadden teruggegeven. Jimenez versloeg aanvankelijk Crews-Dezurn in januari op de undercard van Jaime Munguia-Patrick Allotey, en nam haar de WBC / WBO-titels af.

Doping

Twee weken later testte Jimenez echter positief op stanozolol, een vrij veel voorkomende anabole steroïde. Ook haar B-steekproef bleek positief, waardoor beide sanctieorganen in actie kwamen. Stanozolol ook wel bekend als stromba is een synthetisch anabole steroïde, dat van dihydrotestosteron is afgeleid.

De WBC lijkt nog wel een klus te hebben om een tegenstander voor Crews-Dezurn om tegen te laten vechten voor de vacante titel als ze die niet direct teruggeven. Aan de andere kant vermeldt BoxRec slechts 19 super-middengewichten voor vrouwen in de divisie, dus de kans is groot dat Crews-Dezurn en Jimenez uiteindelijk elkaar weer zullen tegenkomen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws