Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen ontdaan van wereldtitels in doping schandaal

Bokskampioen ontdaan van wereldtitels in doping schandaal

Alejandra Jimenez

De WBO heeft Alejandra Jimenez officieel haar WBC/WBO wereldtitels ontnomen.

Jimenez versloeg Crews-Dezurn met een split decision in januari, maar raakt nu haar wereldtitel kwijt. De WBO heeft een resolutie van 10 pagina’s vrijgegeven die Alejandra Jimenez officieel van haar super middengewicht titel ontdoet vanwege een mislukte drugstest.

Door het onttronen van Jimenez is Franchon Crews-Dezurn voorlopig hersteld als kampioen van 168 pond divisie. De WBC verwijderde Jimenez in februari al uit de ranking, hoewel ze de titel niet aan Crews-Dezurn hadden teruggegeven. Jimenez versloeg aanvankelijk Crews-Dezurn in januari op de undercard van Jaime Munguia-Patrick Allotey, en nam haar de WBC / WBO-titels af.

Doping

Twee weken later testte Jimenez echter positief op stanozolol, een vrij veel voorkomende anabole steroïde. Ook haar B-steekproef bleek positief, waardoor beide sanctieorganen in actie kwamen. Stanozolol ook wel bekend als stromba is een synthetisch anabole steroïde, dat van dihydrotestosteron is afgeleid.

De WBC lijkt nog wel een klus te hebben om een tegenstander voor Crews-Dezurn om tegen te laten vechten voor de vacante titel als ze die niet direct teruggeven. Aan de andere kant vermeldt BoxRec slechts 19 super-middengewichten voor vrouwen in de divisie, dus de kans is groot dat Crews-Dezurn en Jimenez uiteindelijk elkaar weer zullen tegenkomen.

Bekijk ook

BREAKING: UFC kampioen Jon Jones doet afstand van titel

Jon Jones zegt dat hij de UFC Light Heavyweight-titel vacant stelt. Ook pleit hij voor ...

Jairzinho Rozenstruik einde zomer weer in actie bij de UFC

De Surinaamse UFC vechter Jairzinho Rozenstruik verwacht augustus of september weer in actie te komen. ...

🎥 | Bekende YouTube bokser rooft mee tijdens plunderingen

Jake Paul, de Amerikaanse Youtuber en bokser, was in een winkelcentrum dat zaterdagavond werd geplunderd. ...