Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Khalid Baker is boos en goed ook, de bokser zag zijn gevecht vandaag in Australie aan zijn neus voorbij gaan. Zijn rivaal Hayden Wright was ruim 20 kilo te zwaar, waardoor de clash niet door ging.

Baker gaf de volgende verklaring af over zijn tegenstander die het doel met een mijl miste: ,,Helaas gaat het gevecht niet door omdat mijn tegenstander het catchweight niet kon halen. Het is teleurstellend, want ik keek er naar uit om weer de ring in te gaan”, schrijft Baker.

Hoe kan het?

Voordat de wedstrijd werd geannuleerd, stond Wright erop dat hij in vorm aan het komen was. De bokser die normaliter als zwaargewicht vecht zweerde erbij aan een afvalrace te doen om het gewicht te halen.

,,Ik heb de promotor om dit gevecht gesmeekt en nu heb ik het. Ik wil Baker zijn eerste verlies bezorgen en de partij van mijn leven vechten. Dit gevecht geef ik alles, net als mijn laatste 16 weken, 4 maanden geen bier, geen KFC-kip”, zei Wright.

Deze missie lijkt jammerlijk mislukt. Fans vragen zich af hoe een vechter 20 kilo overgewicht kan hebben voor een belangrijke wedstrijd.

Over Sean van Dinter

Bekijk ook

‘De gevaarlijkste bitch is terug’: Ex UFC-kampioen claimt titelgevecht

Joanna Jedrzejczyk wil de winnaar van Zhang Weili vs. Rose Namajunas

UFC-baas: Whiplash vechter de schuld van Matchmaker

Normaal gesproken zou UFC-president Dana White de man in het midden zijn tijdens de staredowns om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Surinaamse sloper Rozenstruik 5 juni de UFC-kooi weer in

Het gevecht is voor Rozenstruik die als nummer 6 op de UFC zwaargewicht ranglijst staat zijn tweede dit jaar.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page