Mega gevecht! Tyrone Spong treft Andy Ruiz Jr in Mexico
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Mega gevecht! Tyrone Spong treft Andy Ruiz Jr in Mexico

Mega gevecht! Tyrone Spong treft Andy Ruiz Jr in Mexico

BREAKING: Tyrone Spong treft Andy Ruiz Jr in Mexico

Tyrone Spong zal het grootste gevecht van zijn bokscarrière aangaan als hij Andy Ruiz Jr treft op 16 juli in Mexico. Spong en Ruiz zullen de strijd aangaan op het Triller Fight Club boksevenement in de historische Plaza de Toros in Mexico-Stad.

Triller maakte de aankondiging afgelopen nacht dat Spong en Ruiz Jr die twee keer tegen bokslgende Anthony Joshua in de ring stond de strijd met elkaar aan zullen gaan. Ruiz zorgde voor een grote schok in de bokswereld toen hij in juni 2019 Joshua versloeg en al diens wereldtitels claimde (WBA, IBF, WBO en IBO).

In december dat jaar verloor Ruiz deze titels echter weer in een rematch met de Britse bokslegende. Ruiz zal voor het eerst in iets meer dan een jaar strijden, nadat hij Chris Arreola in 2021 had verslagen. Ondertussen krijgt Spong de grootste kans van zijn carrière als de voormalige kickbokslegende terugkeert naar het boksen, waar hij tussen 2015 en 2019 een perfect 14-0-record had vergaard.

Grote impact

Spong had eerder een gevecht geboekt tegen de toekomstige zwaargewicht kampioen Oleksandr Usyk, maar dit viel in het water nadat Spong positief had getest op een verboden stof. Later bleek er niets aan de hand, maar Spong had de kans voor het gevecht tegen Usyk al gemist (gaat door onder video).

Uiteindelijk keerde Spong terug naar MMA, waar hij onlangs vocht voor Eagle FC tijdens het eerste evenement van de organisatie in de Verenigde Staten. Spong verloor echter van de Rus Sergej Kharitonov. Nu zal Spong ongetwijfeld proberen zijn recente verlies goed te maken bij zijn terugkeer naar het boksen met het gevecht dat gepland staat tegen Ruiz in juli.

Bekijk ook

Vrouwenmepper krijgt pak slaag! '3, 2, 1 Karma' (video)

Vrouwenmepper krijgt pak slaag! ‘3, 2, 1 Karma’ (video)

Van vrouwen blijf je af als man en houdt je losse handjes thuis.

'Je moeder!' UFC-ster McGregor slaat terug naar uitdager

‘Je moeder!’ UFC-ster McGregor slaat terug naar uitdager

Conor McGregor is niet bepaald onder de indruk va de laatste pogingen van Jorge Masvidal ...

Fury mag USA niet binnen! Jake Paul gevecht op de tocht

Fury mag USA niet binnen! Jake Paul gevecht op de tocht

Jake Paul beschuldigt Tommy Fury ervan te proberen onder hun gevecht uit te komen,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page